Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Projects > Fabrieken

Fabrieken

De maakindustrie is erg belangrijk voor de economie in de Noordzee Regio en is een echte drijver voor groei.
Fotonische sensoren die met vrije-vorm-optieken uitgerust zijn, maken compactheid, robuustheid, prestatievermogen en nauwkeurigheid mogelijk.
De operator heeft een digitaal platform nodig.
Fabrieken
We willen de productie-efficiëntie voor KMO’s optimaliseren door het analyseren van grote hoeveelheden gegevens die via IoT-technologieën worden aangereikt.
De doelstelling is de ontwikkeling van een instrumentarium die het mogelijk maakt om een digitale tweeling voor onderling verbonden machines te bouwen.
Doelstelling is het ontwikkelen van een optimalisatiekader waarmee al in de 3D-ontwerpfase de optimale geometrie en de best mogelijke materiaalkeuze bepaald worden.
De doelstelling is het ontwikkelen van proceskwaliteitstools voor lasersmelten op basis van online monitoringsystemen.
Geïnteresseerde bedrijven kunnen nog steeds aansluiten bij de gebruikersgroep of bedrijfscases aandragen voor de validatie van de onderzoeksresultaten!
Doel is toegang tot onderzoeks- en innovatie-infrastructuur verbeteren en de samenwerking tussen KMO's en onderzoeksinstellingen versterken.
De afwerking van luchtvaartcomponenten van composiet is moeilijk en duur. Dit project mikt erop processtabiliteit te bekomen.