Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Projecten

Projecten

Er is nog heel wat potentieel voor de productie-industrie om haar productiviteit en flexibiliteit te verhogen.
We bouwen aan een open en modulair platform om AM-productiesystemen voor het lasersmelten van metalen te verbeteren.
Fotonische sensoren die met vrije-vorm-optieken uitgerust zijn, maken compactheid, robuustheid, prestatievermogen en nauwkeurigheid mogelijk.
Fabrieken
We willen de productie-efficiëntie voor KMO’s optimaliseren door het analyseren van grote hoeveelheden gegevens die via IoT-technologieën worden aangereikt.
Snelle en stabiele uitharding van lijmen met onthechtingsoptie.
Het project wilt de verregaande integratie van de virtuele en fysieke wereld mee ondersteunen voor de Vlaamse KMO’s actief in de maakindustrie.
De doelstelling is het ontwikkelen van proceskwaliteitstools voor lasersmelten op basis van online monitoringsystemen.
Traditionele ontwerpmethoden gebaseerd op historische gegevens en tests volstaan niet meer om complexe voertuigen en machines operationeel te houden.
Onze uitdaging is het ontwikkelen van een lokalisatietechnolgie die nauwkeurig, robuust en kostenefficiënt is, en snelle updates geeft.
De afwerking van luchtvaartcomponenten van composiet is moeilijk en duur. Dit project mikt erop processtabiliteit te bekomen.
Koeltechnieken met een hoog koelvermogen en een lage warmteweerstand verbeteren de vermogensdichtheid van een elektromechanische aandrijflijn.
Voor elke nieuwe toepassing moet een nieuw proces opgestart worden om een oplossing te kunnen realiseren die aan alle eisen van de eindgebruikers voldoet.
Dit project wil het ontwerp van de fysieke aandrijflijn en de controller voor een volledige productreeks in één ontwerpprogramma combineren.
Machines
Voertuigen
Dit project helpt bedrijven verbindingstechnieken verkennen met het oog op de ontwikkeling van producten met het juiste materiaal op de juiste plaats.
Dit project onderzoekt nieuwe en flexibele technologieën om productie-informatie tot bij de operator te krijgen.
Het FINROP-project wil de barrières voor de toepassing van robottechnologie verlagen.
Het harden van complexe onderdelen voor prototypes en kleine series duurt lang en houdt precisie-risico's in. De oplossing: een hybride productieplatform.
We ontwikkelen algoritmen voor systemen met complexe, niet lineaire en in tijd variabele processen die gelijkaardige taken in wisselende omgevingen uitvoeren.