Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Projects > Manufacturing Workplace Innovation (MANUWIN)

Manufacturing Workplace Innovation (MANUWIN)

Uitdaging

Vandaag staan heel wat productieorganisaties voor de moeilijke uitdaging om een geschikt organisatiemodel te vinden dat het best bij hun specifieke noden past. Er wordt hierbij veel gepraat over zelfmanagement en het verhogen van de betrokkenheid van het personeel. Deze idealen klinken heel goed maar doen tegelijk een hele hoop vragen rijzen. Wat is voor onze onderneming een goed organisatiemodel? En is het haalbaar om dit te implementeren? Wat is de impact die we kunnen verwachten van het verbeteren van onze organisatiestructuur? En wat zijn de cruciale beslissingen en valkuilen die doorgaans gepaard gaan met dergelijke veranderingsinspanningen? Ja, dit zijn best moeilijke vragen maar er zijn ook antwoorden. Dit project, dat focust op innovaties in de productiewerkplaats, wil deze antwoorden leveren. 

Projectdoelstellingen

  • Het ontwikkelen van een verbeterde methode voor het implementeren van betere organisatiemodellen
  • Het meten en valideren van de effectiviteit van interventies, zowel op het vlak van bedrijfsresultaten als op het vlak van personeelswelzijn

Economische waarde

Om in de huidige context competitief te kunnen zijn, hebben productiebedrijven een aantal uitdagende organisatorische capaciteiten nodig. Ze moeten snel kunnen inspelen op nieuwe productintroducties en binnen scherpe doorlooptijden kunnen leveren. Of ze moeten een grote variëteit van verschillende producten kunnen verwerken.

Vaak moeten al deze cruciale doelstellingen simultaan gehaald worden. Het organisatiemodel en alle hierbij betrokken mensen moeten mee zijn en engagement tonen om deze resultaten te kunnen verwezenlijken. Het project focust op de ontwikkeling en het testen van interventies om mensen op een doeltreffende en efficiënte manier te laten bijdragen, zowel om hun eigen welzijn te verbeteren als om de strategische speerpunten van het bedrijf te ondersteunen.

Contact

Voor meer informatie over het Manuwin project kan u contact opnemen met projectmanager Seth Maenen.

Contacteer de projectmanager

Project partners

Flanders Synergy Logo
Afbeeldingsresultaat voor ugent logo
 
Looptijd: 
1/02/2018 tot 31/01/2022