Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Projecten

Projecten

Uitdaging Momenteel maakt men bij machinale bewerkingen met lasers gebruik van een circulaire straal met een Gaussische intensiteitsverdeling. Deze...
Uitdaging Vlaanderen en Nederland behoren tot de Europese hightech topregio’s. Toch staat de hightech sector in deze grensregio voor een aantal...
Voertuigen
Smart Highway breidt de CONCORDA testomgevingsarchitectuur verder uit en focus daarbij op locatietchnologie, bestuurdersmonitoring en de bouw van een boordunitprototype.
In het ‘Smart Connectivity’ project geven we een demonstratie van de voordelen van slimme connectiviteit voor Industrie 4.0.
Machines
Fabrieken
Voertuigen
Deze proeftuin evalueert bestaande en nieuwe technologieën voor conditiemonitoring.
Machines
Fabrieken
Voertuigen
Dit project wil de uitdaging aanpakken door het productontwerp en de productassemblage tegelijkertijd in overweging te nemen.
Automatische voorraadinventarisatie-oplossingen kunnen de productiviteit verhogen en de kosten verlagen.
Er is nog heel wat potentieel voor de productie-industrie om haar productiviteit en flexibiliteit te verhogen.
Al wordt er veel gesproken over flexibele, collaboratieve en geavanceerde robotica, toch is het werkelijke industriële aandeel ervan nog steeds beperkt.
Flexibele en mensgerichte productiesystemen zijn essentieel voor maakbedrijven die nog steeds sterk afhankelijk zijn van manuele processen.
CO 2 -reductie in de hele toeleveringsketen is het belangrijkste criterium voor het toekomstige concurrentievermogen van de automobielsector.
Concurrerend zijn in de productie-industrie stelt ondernemingen voor een aantal uitdagingen.
We ontwikkelen software voor het ontwerpen en implementeren van zelflerende regelsystemen.
Het COTEMACO project stimuleert KMO's om collaboratieve robotica en digitale technologieën te implementeren.
De maakindustrie is erg belangrijk voor de economie in de Noordzee Regio en is een echte drijver voor groei.
We willen robuuste algoritmen ontwikkelen die autonome voertuigen in staat stellen om op adaptieve wijze onvoorziene obstakels te vermijden.
Veiligheidsgerelateerde producten worden complexer, moeten met veeleisende omstandigheden rekening houden, aanpasbaar zijn en beantwoorden aan de veiligheidsstandaarden.
Fotonische sensoren die met vrije-vorm-optieken uitgerust zijn, maken compactheid, robuustheid, prestatievermogen en nauwkeurigheid mogelijk.