Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Projecten

Projecten

Betere aandrijflijnarchitectuur door modulariteit.
Machines
Voertuigen
Slimme cameras op drones en tractoren helpen landbouwers bij het detecteren en bestrijden van ziektes op hun gewassen.
Het doel van dit project is het creëren van een state-of-the-art validatielab voor on- & offroad voertuigen en AGV's
Dit project focust op de ontwikkeling van nieuwe slimme hanteringssysteemarchitecturen voor het tillen van matig zware lasten in huidige moderne fabrieken.
Het ontwikkelen van een gebruikersgerichte AR-applicatiemethodologie voor flexibele montage- en controlewerkzaamheden in een productieomgeving.
Het verbeteren van CDS-methoden en prototypetools om de industriële nood aan juiste ontwerpbeslissingen vroeg in het ontwerpproces te ondersteunen.
Onderzoeksproject voor het ontwikkelen van een nieuwe methodologie voor productfamilieontwerp.
Machines
Voertuigen
Autofruit boost de fruitteelt door het inzetten van autonome voertuigen in de boomgaarden.
Het verminderen van koppelfluctuaties bij de rotatie van een as binnen in een aandrijflijn met behulp van magnetische veercompensatoren.
Uitdaging Machines en voertuigen worden geconfronteerd met wijzigingen in hun omgeving, het product waaraan ze werken, de machinesnelheid, de uit te...
Uitdaging Musculoskeletale aandoeningen (MSA’s) zijn in veel geïndustrialiseerde landen de belangrijkste categorie van werkgerelateerde ziektes. MSA-...
Onderzoeksproject voor het ontwerpen en implementeren van dynamische laserstraalvormgeving in productieprocessen.
Proactief inzetten en verbinden van kennis, faciliteiten en technologieën in kennislabs in Nederland en Vlaanderen op het gebied van productietechnologie.
Voertuigen
Smart Highway breidt de CONCORDA testomgevingsarchitectuur verder uit en focus daarbij op locatietchnologie, bestuurdersmonitoring en de bouw van een boordunitprototype.
In het ‘Smart Connectivity’ project geven we een demonstratie van de voordelen van slimme connectiviteit voor Industrie 4.0.
Machines
Fabrieken
Voertuigen
Deze proeftuin evalueert bestaande en nieuwe technologieën voor conditiemonitoring.
Machines
Fabrieken
Voertuigen
Dit project wil de uitdaging aanpakken door het productontwerp en de productassemblage tegelijkertijd in overweging te nemen.
Automatische voorraadinventarisatie-oplossingen kunnen de productiviteit verhogen en de kosten verlagen.