Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Projecten

Projecten

Er is nog heel wat potentieel voor de productie-industrie om haar productiviteit en flexibiliteit te verhogen.
Al wordt er veel gesproken over flexibele, collaboratieve en geavanceerde robotica, toch is het werkelijke industriële aandeel ervan nog steeds beperkt.
Flexibele en mensgerichte productiesystemen zijn essentieel voor maakbedrijven die nog steeds sterk afhankelijk zijn van manuele processen.
CO 2 -reductie in de hele toeleveringsketen is het belangrijkste criterium voor het toekomstige concurrentievermogen van de automobielsector.
Concurrerend zijn in de productie-industrie stelt ondernemingen voor een aantal uitdagingen.
We ontwikkelen software voor het ontwerpen en implementeren van zelflerende regelsystemen.
Het COTEMACO project stimuleert KMO's om collaboratieve robotica en digitale technologieën te implementeren.
De maakindustrie is erg belangrijk voor de economie in de Noordzee Regio en is een echte drijver voor groei.
We bouwen aan een open en modulair platform om AM-productiesystemen voor het lasersmelten van metalen te verbeteren.
We willen robuuste algoritmen ontwikkelen die autonome voertuigen in staat stellen om op adaptieve wijze onvoorziene obstakels te vermijden.
Fotonische sensoren die met vrije-vorm-optieken uitgerust zijn, maken compactheid, robuustheid, prestatievermogen en nauwkeurigheid mogelijk.
Researchdatabanken met het oog op een ruime toegang tot de gedeelde elektronische onderzoeksapparatuur en technische uitrusting.
Veiligheidsgerelateerde producten worden complexer, moeten met veeleisende omstandigheden rekening houden, aanpasbaar zijn en beantwoorden aan de veiligheidsstandaarden.
De operator heeft een digitaal platform nodig.
De doelstelling is de ontwikkeling van een instrumentarium die het mogelijk maakt om een digitale tweeling voor onderling verbonden machines te bouwen.
Fabrieken
We willen de productie-efficiëntie voor KMO’s optimaliseren door het analyseren van grote hoeveelheden gegevens die via IoT-technologieën worden aangereikt.
Numerieke methoden en tools worden ontwikkeld om het ontwerpen van structurele AM-onderdelen te ondersteunen en te verbeteren.
Met dit project willen we softwareproductlijnmethodes, -technieken en -tools voor de ontwikkeling van mechatronische softwarecontrollervarianten aanreiken.