Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Projecten

Projecten

Machines
Fabrieken
Voertuigen
Deze proeftuin evalueert bestaande en nieuwe technologieën voor conditiemonitoring.
Machines
Fabrieken
Voertuigen
Dit project wil de uitdaging aanpakken door het productontwerp en de productassemblage tegelijkertijd in overweging te nemen.
Er is nog heel wat potentieel voor de productie-industrie om haar productiviteit en flexibiliteit te verhogen.
Flexibele en mensgerichte productiesystemen zijn essentieel voor maakbedrijven die nog steeds sterk afhankelijk zijn van manuele processen.
Al wordt er veel gesproken over flexibele, collaboratieve en geavanceerde robotica, toch is het werkelijke industriële aandeel ervan nog steeds beperkt.
CO 2 -reductie in de hele toeleveringsketen is het belangrijkste criterium voor het toekomstige concurrentievermogen van de automobielsector.
We ontwikkelen software voor het ontwerpen en implementeren van zelflerende regelsystemen.
Concurrerend zijn in de productie-industrie stelt ondernemingen voor een aantal uitdagingen.
Het COTEMACO project stimuleert KMO's om collaboratieve robotica en digitale technologieën te implementeren.
De maakindustrie is erg belangrijk voor de economie in de Noordzee Regio en is een echte drijver voor groei.
We willen robuuste algoritmen ontwikkelen die autonome voertuigen in staat stellen om op adaptieve wijze onvoorziene obstakels te vermijden.
Fotonische sensoren die met vrije-vorm-optieken uitgerust zijn, maken compactheid, robuustheid, prestatievermogen en nauwkeurigheid mogelijk.
Researchdatabanken met het oog op een ruime toegang tot de gedeelde elektronische onderzoeksapparatuur en technische uitrusting.
Veiligheidsgerelateerde producten worden complexer, moeten met veeleisende omstandigheden rekening houden, aanpasbaar zijn en beantwoorden aan de veiligheidsstandaarden.
De operator heeft een digitaal platform nodig.
De doelstelling is de ontwikkeling van een instrumentarium die het mogelijk maakt om een digitale tweeling voor onderling verbonden machines te bouwen.
Fabrieken
We willen de productie-efficiëntie voor KMO’s optimaliseren door het analyseren van grote hoeveelheden gegevens die via IoT-technologieën worden aangereikt.
Numerieke methoden en tools worden ontwikkeld om het ontwerpen van structurele AM-onderdelen te ondersteunen en te verbeteren.