Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Projects

Projects

Het COTEMACO project stimuleert KMO's om collaboratieve robotica en digitale technologieën te implementeren.
De maakindustrie is erg belangrijk voor de economie in de Noordzee Regio en is een echte drijver voor groei.
We bouwen aan een open en modulair platform om AM-productiesystemen voor het lasersmelten van metalen te verbeteren.
We willen robuuste algoritmen ontwikkelen die autonome voertuigen in staat stellen om op adaptieve wijze onvoorziene obstakels te vermijden.
Fotonische sensoren die met vrije-vorm-optieken uitgerust zijn, maken compactheid, robuustheid, prestatievermogen en nauwkeurigheid mogelijk.
Het consortium plant een reeks van researchdatabanken met het oog op een ruime toegang tot de gedeelde elektronische onderzoeksapparatuur en technische uitrusting.
Veiligheidsgerelateerde producten worden complexer, moeten met veeleisende omstandigheden rekening houden, aanpasbaar zijn en beantwoorden aan de veiligheidsstandaarden.
De operator heeft een digitaal platform nodig.
Fabrieken
We willen de productie-efficiëntie voor KMO’s optimaliseren door het analyseren van grote hoeveelheden gegevens die via IoT-technologieën worden aangereikt.
Het laat toe om het onderzoek van Flanders Make op het vlak van energie-efficiënte aandrijfsystemen, voertuigdynamica en sterk geautomatiseerd rijden verder te zetten.
Numerieke methoden en tools worden ontwikkeld om het ontwerpen van structurele AM-onderdelen te ondersteunen en te verbeteren.
De doelstelling is de ontwikkeling van een instrumentarium die het mogelijk maakt om een digitale tweeling voor onderling verbonden machines te bouwen.
Met dit project willen we softwareproductlijnmethodes, -technieken en -tools voor de ontwikkeling van mechatronische softwarecontrollervarianten aanreiken.
De industrie ziet zich geconfronteerd met de vraag naar een nieuwe generatie slimme, onderling verbonden en krachtige cyber-fysische systemen.
Doelstelling is het ontwikkelen van een optimalisatiekader waarmee al in de 3D-ontwerpfase de optimale geometrie en de best mogelijke materiaalkeuze bepaald worden.
Snelle en stabiele uitharding van lijmen met onthechtingsoptie.
Bedrijven moeten hun ontwerp- en testmethoden optimaliseren met oog op multisensorsystemen voor monitoring.
Het project wilt de verregaande integratie van de virtuele en fysieke wereld mee ondersteunen voor de Vlaamse KMO’s actief in de maakindustrie.