Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Nieuws > Verslag van onze deelname aan twee conferenties

Verslag van onze deelname aan twee conferenties

We waren erbij! De Flanders Make-collega's namen afgelopen maand deel aan twee internationale conferenties: Surveillance over conditiemonitoring en bewakingstechnieken en IMVAC over conditiemonitoring en trillingsanalyse.

Over Surveillance:

Surveillance is een tweejaarlijkse conferentie voor onderzoekers in het gebied van conditiemonitoring en bewakingstechnieken. Er werden dan ook veel nieuwe algoritmes en technologieën voorgesteld om tegemoet te komen aan de uitdagingen van de industrie. Flanders Make presenteerde twee papers:

  1. Over de ontwikkeling van een lagekosten ultrasone sensor voor lagerstoringsdiagnose
  2. Over conditiemonitoring van het slijpproces. 

Onze collega's identificeerden een aantal interessante ontwikkelingen, die perfect kaderen in de nieuwe strategie van Flanders Make. 

  1. Een methode voor het monitoren van de kwaliteit van een tandwiel
  2. Planetaire lagerdiagnose bij variabele snelheid
  3. Nieuwe theorie voor conditiemonitoring van een machine
  4. Optische vezelsensoren voor de statusmonitoring van een machine

Tijdens de conferentie organiseerde Safran Tech een datawedstrijd waarbij deelnemers parameters van een turbine moesten identificeren, gebaseerd op de data van 3 optische sensoren. Het Flanders Make-team dat bestond uit Agusmian Ompusunggu en Stijn Helsen behaalde de tweede plaats. 

Over IMVAC:

Deze conferentie richt zich op specialisten op het vlak van trillingsanalyse en conditiemonitoring. Van workshops, leersessies en case studies tot demo's van de laatste nieuwe technologieën - de conferentie biedt praktische leerinstrumenten op het gebied van industriële trillingsanalyse, bijkomende conditiemonitoringtechnologieën en betrouwbare verbeteringen op het vlak van precisie uitlijning, balancing en smering. Flanders Make presenteerde de resultaten van een project over het verwerken van trillingssignalen voor lagerconditiemonitoring.