Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Nieuws > Save-the-date: Symposium 2019 op 26 november

Save-the-date: Symposium 2019 op 26 november

Terugblik Symposium 2018 - The Future of the Manufacturing Industry 

Met bijna 450 ingeschreven bezoekers organiseerden we op 27 november op ons jaarlijks Symposium. CEO's, R&D Managers en bedrijfleiders van grote en kleine ondernemingen kwamen aan de hand van inspirerende presentaties, concrete succesverhalen en toegankelijke demo's ontdekken wat de toekomst voor de maakindustrie in petto heeft.

Ze leerden hoe bedrijven 'meer doen met minder' (Jan Smits, ASML) door systemen die snellere, betere en goedkoper chips produceren. De wisselwerking tussen innovatie en liefde voor de klant (Myriam Schepers, Prefamac) stond eveneens centraal: we innoveren om de klant beter van dienst te zijn. Ometa en Televic Rail brachten twee mooie cases over hoe onderzoek en technologische innovatie hen vooruit geholpen heeft. Afsluiten deden we met de productie van morgen (Paul Smith, Adidas): in kleine series maar even goedkoop en snel als massaproductie. 

Urbain Vandeurzen, voorzitter van de raad van bestuur bij Flanders Make                                 

 

Een volle zaal! 

Naast de presentaties stonden niet minder dan 23 demo-opstellingen; gaande van indoor lokalisatiesystemen, over het gebruik van lichtgewicht materialen voor stillere en meer performantie schokdempers tot vernieuwde werkcel-opstellingen waarin mens en robot harmonieus samenwerken. Deze waren opgedeeld volgens de competentieclusters van ons onderzoek, om zo nog beter de specificiteit van ons onderzoek te benadrukken. Tijdens de lunch, koffiepauzes en het walking dinner werden deze dan ook gretig bezocht. 

 
Sensoren voor lokalisatie en statusbepaling                                                                                   

 

Een 'smart wearable' houdt de fysieke belasting van de operator bij (Proeftuinproject Smart Factories - Flanders Make/IMEC)

Een slimme klauw maakt verspaningen eenvoudiger

Toch is het Symposium meer dan alleen voorstellingen; netwerking speelt een belangrijke rol. Bedrijven, onderzoekscentra en kennispartners ontmoeten elkaar bij een hapje en een drankje en synergieën ontstaan. 

Wil jij hier volgend jaar (opnieuw) bij zijn? Noteer dan alvast 26 november 2019 met stip in jouw agenda. Meer informatie volgt over de komende maanden.