Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Nieuws > Projectresultaten Flanders Make

Projectresultaten Flanders Make

Enkele van onze projectresultaten:

Video voor het project SITcontrol. Met de voortschrijdende automatisering in de industrie zien we een trend naar een groeiende autonomie van bewegingscontrolesystemen. Met dit project willen we de technologie verder ontwikkelen om autonome bewegingscontrolesystemen te creëren die inspelen op veranderende situaties die denkbaar zijn binnen de industrie. 

Video voor het Flanders Make project Model-based and Scalable Safety Engineering Methodology. De ambitie van dit project is om een formele en praktisch toepasbare ontwerpmethodologie voor veiligheidskritische systemen te ontwikkelen.

Video voor het Flanders Make project Structural Reinforcements. Flanders Make onderzoekt in dit project met de projectpartners de mogelijkheid om via lokale structurele verstevigingen constructies in voertuigen en machines stijver en lichter te maken.

Video voor het Flanders Make project Perpetual.

Video voor het Flanders Make project AdSens. In dit project ontwikkelde Flanders Make een methodologie voor het ontwerp van adaptieve sensoren om de betrouwbaarheid van sensormetingen te karakteriseren en te verhogen. Projectpartners Bekaert, Televic & Picanol lichten toe wat het project voor hen betekende en opgeleverd heeft.

Video voor het Flanders Make project GPS Positioning. In dit project ontwikkelt Flanders Make technologie om de locatie van voertuigen op een kostefficiënte manier zeer nauwkeurig en betrouwbaar in te schatten. Dit maakt een optimale routeplanning mogelijk. Het draagt bij tot een lager brandstofverbruik, een verhoogde veiligheid en het comfort van de bestuurder. Projectpartners Octinion en TomTom geven meer informatie over de resultaten die zij uit het project genereren.

Video voor het Flanders Make project Autocon. In dit project ontwikkelde Flanders Make een methodologie en software tool om designers te ondersteunen bij het maken van keuzes tijdens het ontwerp van mechanische systemen. De focus lag op de selectie en optimale plaatsing van de verschillende onderdelen. Dit zodanig dat de systemen voldoen aan al hun vereisten, maar toch zo goedkoop mogelijk geproduceerd kunnen worden. Projectpartners DANA en Siemens leggen uit hoe zij de methodologie testen en gebruiken.

Video voor het Flanders Make project EcoMechatronics. In dit project ondersteunden Flanders Make en Sirris samen KMO’s en grote Vlaamse bedrijven bij het ontwerp van hun machines. Dit met oog voor energiezuinigheid, performantie en gebruikerscomfort. Punch Powertrain, Duco en Benes lichten hun realisaties toe in deze video.

Video voor het Europese project iCompose. Flanders Make werkt in dit project samen met Europese bedrijven en onderzoeksinstellingen aan energie- en kostefficiënte elektrische voertuigen. Een in Vlaanderen ontwikkelde elektrische aandrijving met individueel aangestuurde wielen vormt de basis voor dit Europese onderzoek.

Meer weten?

Benieuwd naar onze andere onderzoeksprojecten? We zetten ze voor u op een rijtje.