Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Nieuws > Flanders Make zoekt 4 onafhankelijk bestuurders

Flanders Make zoekt 4 onafhankelijk bestuurders

De raad van bestuur van Flanders Make doet een oproep tot kandidaatstelling voor mandaten van onafhankelijk bestuurder.

Als onafhankelijk bestuurder van Flanders Make bepaalt u mee de strategie van de organisatie en draagt u bij tot de verankering van de maakindustrie in Vlaanderen.

U heeft een CxO profiel en u kunt bij voorkeur terugkijken op een lange actieve loopbaan in een productie- en/of onderzoeksomgeving. Liefst in een domein dat aanverwant is aan onze onderzoeksdomeinen

Uw kandidatuur wordt in aanmerking genomen als u geen belangen of relatie met Flanders Make heeft die uw  oordeel of beslissingen zouden kunnen beïnvloeden in uw eigen voordeel of dat van de organisatie die u vertegenwoordigt. U bent dan ook niet professioneel actief voor het Vlaamse Gewest of voor een bedrijf of een universiteit die werkend lid is van Flanders Make.

De code voor deugdelijk bestuur voor beursgenoteerde bedrijven vormt de leidraad voor het beoordelen van de onafhankelijkheid van elke kandidaat-bestuurder.

 

Onze selectiecriteria

  • U beschikt over bekwaamheid, kennis en ruime ervaring op het vlak van algemeen management.
  • U hebt een grote industriële affiniteit, die tot uiting komt in een combinatie van de volgende kenmerken:
  1. Industriële achtergrond en industriële ervaring;
  2. Kennis van de technologische industrie;
  3. Bewezen engagement voor de industrie;
  4. In staat om uw persoonlijke visie en eigen organisatie te overstijgen en in te staan voor de collectiviteit;
  5. Kennis en vertrouwdheid met onderzoek en innovatie. En met het onderzoek uitgevoerd in samenwerking tussen industrie en universiteiten.

 

Hoe stelt u zich kandidaat?

Kandidaat-bestuurders kunnen hun motivatiebrief en C.V. voor 4 februari 2019 per e-mail richten aan Mevr. Ann Diels (ann.diels@flandersmake.be). Indien u hier vragen bij heeft, dan kunt u uiteraard ook terecht bij mevrouw Diels.

Accord Group zal de evaluatie van de kandidaten uitvoeren en voorstellen formuleren.

Flanders Make beoogt om de geselecteerde kandidaat onafhankelijk bestuurders voor te dragen bij de algemene vergadering van mei 2019.