Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Nieuws > Flanders Make is een Hartveilige-organisatie

Flanders Make is een Hartveilige-organisatie

30 WERKNEMERS NAMEN SUCCESVOL DEEL AAN AED-OPLEIDING

Lommel – 31 januari 2017. Flanders Make krijgt vandaag het Hartveilig-label van het Rode Kruis overhandigd. Sinds 2014 hangt er centraal een AED-toestel. Afgelopen najaar volgden 30 medewerkers een reanimatie- en AED-opleiding. Door samen te werken met het Rode Kruis en het personeel op te leiden en te sensibiliseren, zet Flanders Make verder in op veiligheid.
Flanders Make was in 2014 de eerste Hartveilige-organisatie in Lommel”, zegt Greet Heylen, HR en Business Process Manager bij Flanders Make. “Hiermee willen wij het belang van gezondheid op de werkvloer in de verf zetten voor onze eigen medewerkers en voor het brede publiek. Maar belangrijker nog is dat onze medewerkers vertrouwd raken met levensreddende handelingen, die ze hopelijk nooit zullen nodig hebben.”

OVERLEVINGSKANS STIJGT TOT 70%

Naast de aanwezigheid van het AED-toestel (Automatische Externe Defibrillator), is de tweede voorwaarde voor het bekomen van het Hartveilig-label dat ten minste 10% van het personeel een opleiding volgt om ermee aan de slag te kunnen. In september namen dan ook 30 medewerkers deel aan de workshop, onder de deskundige leiding van Marie-Jeanne Vandenberk. De minimumvereiste werd daarmee ruim overschreden. Het was een fijne, interactieve sessie tijdens de welke naast het gebruik van de AED ook dieper ingegaan werd op technieken voor hartmassage en beademing.

Hart- en vaatziektes blijven de eerste doodsoorzaak in België. Gemiddeld krijgen elke dag zo’n 30 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Zonder reanimatie, overleeft slechts 5 tot 10% van hen. Het gebruik van een AED kan de overlevingskans verhogen tot 70%. Het Rode Kruis wil daarom zoveel mogelijke steden/gemeentes, organisaties en bedrijven aanzetten om niet alleen een AED ter beschikking te stellen, maar ook het personeel de nodige handvaten aan te reiken om deze te gebruiken.

 

***

 

OVER FLANDERS MAKE

Flanders Make legt zich toe op industrie-gedreven technologisch onderzoek en innovatie samen met en voor grote bedrijven en KMO’s in de Vlaamse maakindustrie. De focus ligt op open innovatie via excellent onderzoek rond mechatronica, methodes om producten te ontwikkelen en technologie om ze te produceren. Concreet draagt dit bij tot product- en procesinnovatie in de voertuigindustrie, de machinebouw en in productieomgevingen. De onderzoeksresultaten zijn toepasbaar bij uiteenlopende bedrijven in de brede maakindustrie, die vaak voor vergelijkbare technologische uitdagingen staan. Samen kunnen ze beter en sneller innoveren. Flanders Make zet ook sterk in op internationale innovatiesamenwerking  en   op   participatie in   Europese   onderzoeksprojecten.

Flanders Make heeft vestigingen in Lommel en Leuven en bij de 5 Vlaamse universiteiten: KU Leuven, Universiteit Antwerpen, Universiteit Gent, Universiteit Hasselt en Vrije Universiteit Brussel. www.flandersmake.be

 

PERSCONTACT

Linda Corstjens, PR & Communications Manager (linda.corstjens@flandersmake.be of 0491 27 17 70)