Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Nieuws > Flanders Make biedt ondersteuning voor toepassing van lijmtechnologie

Flanders Make biedt ondersteuning voor toepassing van lijmtechnologie

Door het toenemende gebruik van lichtgewichtmaterialen in multimateriaalconstructies neemt het belang van lijmen als verbindingstechniek almaar toe. Bijvoorbeeld in de voertuigindustrie is de toepassing van industriële lijmtechnologie aan een sterke opmars bezig, onder druk van de gewichtsbesparing om de opgelegde emissienormen te halen. Maar verlijming is een complexe technologie, waarvoor een gedegen opleiding van de gebruikers nodig is.

Flanders Make is gespecialiseerd in lijmtechnologie en biedt bedrijven ondersteuning aan van een door Fraunhofer gecertificeerd European Adhesive Specialist. Hij kan uw bedrijf ondersteunen bij:  

  • Het gebruik van lijmtechnieken in een industriële productieomgeving
  • Het ontwikkelen van producten in deze omgeving
  • Het opstellen van werkinstructies en het leiden van uitvoerende werkzaamheden, waarbij hij uw vakmensen bijstaat in technische en praktische aspecten
  • De uitwerking, organisatie en opvolging van een specifiek lijmproductieproces, alsook monitoren van de procesparameters en bijstelling waar nodig
  • De identificatie van afwijkingen in een lijmproductieproces en de invoering van de juiste tegenmaatregelen om opnieuw binnen het procesvenster te produceren.

Flanders Make is dan ook de ideale onderzoekspartner voor al uw vragen over toepassing van lijmtechnologie in de brede zin. Samen met u zoeken we naar de oplossing die het best beantwoordt aan uw eisen.

Interesse? Neem dan contact met ons op op het nummer +32 11 790 590 of via mail: info@flandersmake.be.