Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Nieuws > Eerste stappen naar SOC Maakindustrie

Eerste stappen naar SOC Maakindustrie

In de tweede helft van 2014 gaat het Strategisch Onderzoekscentrum (SOC) Maakindustrie operationeel van start. In dit nieuw strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie bundelen de Vlaamse onderzoekscentra FMTC en Flanders’ DRIVE alsook laboratoria van de 5 Vlaamse universiteiten hun krachten, met de steun van Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie en onder impuls van Agoria, de federatie van de technologische industrie.

Vanuit hun expertise en jarenlange ervaring zullen ze de bedrijven in de maakindustrie, waarin de voertuigindustrie één van de belangrijkste sectoren is, samen via precompetitief onderzoek ondersteunen om hun internationale concurrentiepositie te versterken.

Het officiële startschot voor de operationele werking van SOC Maakindustrie werd gegeven op 1 juni, met het goedkeuren van een overeenkomst tussen het Vlaams Gewest, IWT, EWI en SOC Maakindustrie, die loopt tot 31 december 2017.

De Raad van Bestuur van SOC Maakindustrie benoemde eerder deze maand Urbain Vandeurzen tot Voorzitter van de Raad. Herman Derache, Algemeen Directeur van Sirris, is Algemeen Directeur Ad Interim.

De continuïteit van de lopende projecten bij FMTC en Flanders’ DRIVE blijft uiteraard gegarandeerd.

SOC Maakindustrie start met een basisfinanciering vanuit de Vlaamse Regering van 8,4 miljoen euro per jaar vanaf 2014, gecombineerd met eenmalige impulsen vanuit SALK, EFRO en Competitiviteit ter waarde van 16,5 miljoen euro voor de financiering van gericht onderzoek.

Indien u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen, telefonisch op het nummer 011/790 590 of via mail: info@flandersdrive.be. Als u al in contact bent met één van onze account managers, dan kunt u uw vragen uiteraard rechtstreeks met deze persoon bespreken.