Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Nieuws > Een tweede leven voor Flanders Make's trouwe Ford Galaxy

Een tweede leven voor Flanders Make's trouwe Ford Galaxy

Relevant didactisch materiaal is vaak een uitdaging op school. Toen het dus tijd was om de Ford Galaxy te vervangen, besloten we om deze weg te geven aan de leerlingen automechaniek van het TIO in Overpelt.

“De jongeren krijgen zo de kans om de theorie in de praktijk om te zetten in een realistische setting, legt Greet Heylen, verantwoordelijke voor het STEM-project bij Flanders Make uit, “dat is wat hen motiveert”

De keuze voor het TIO lag voor de hand. Zij bieden immers, als een van de weinige scholen in de omgeving, een specialisatiejaar elektrische voertuigen aan.

“Elektrische voertuigen zijn de toekomst. De arbeidsmarkt staat te springen voor gekwalificeerd personeel om hier aan te werken. Maar net zoals in zoveel technische en technologische beroepen is er een echt tekort. Het weggeven van de auto is voor ons een eerste stap in wat mogelijk in de toekomst een nauwere samenwerking kan worden. Wij doen immers baanbrekend en vergaand onderzoek naar elektrische voertuigen en misschien kunnen er zo banden gesmeed worden.”

Het is zeker niet het eerste project waarmee Flanders Make jongeren wil warm maken voor wetenschap en technologie. De organisatie sloeg in 2015 de handen in elkaar met de Vlaamse FabLabs om jongeren tussen 10 en 14 jaar aan te moedigen om voor een STEM-studierichting te kiezen (Science, Technology, Engineering en Mathematics). Meer informatie vind je in het persbericht