Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Nieuws > Nieuw monitoring platform van Flanders Make laat toe machine-onderhoud vroeger en accurater te voorspellen

Nieuw monitoring platform van Flanders Make laat toe machine-onderhoud vroeger en accurater te voorspellen

Machinestilstand is misschien wel een van de grootste angsten van productiebedrijven. Kostbare tijd gaat verloren en leveringen zijn te laat. Regelmatig onderhoud is daarom van levensbelang. Toch schiet preventief onderhoud vaak tekort. Als je kan voorspellen wanneer een machine zal uitvallen, en dus wanneer deze service nodig heeft, bespaar je veel geld en tijd.

Met low-cost hardware die recent op de markt beschikbaar kwam, realiseerden we een onwikkelingsplatform dat trillingen van machines meet. Snelle, geavanceerde on-board algoritmes gaan daarna dit trillingspatroon toetsen ten opzichte van de trilling die de machine in gezonde toestand maakt. Zo kunnen we afwijkingen vroeg en accuraat opsporen, ook in een industriële omgeving waar elektromagnetische ruis het signaal verstoort. We valideerden de algoritmes op onze eigen infrastructuur en bieden deze oplossing nu als dienst aan bedrijven aan die de toestand van hun eigen machines beter willen monitoren.

Bekijk de video 

Voor meer informatie of een offerte, contacteer ons op sales@flandersmake.be