Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Evenementen > Is jouw bedrijf klaar voor een extra laagje realiteit over je wereld van vandaag?

Is jouw bedrijf klaar voor een extra laagje realiteit over je wereld van vandaag?

VLAIO - Team Bedrijfstrajecten (voorheen Innovatiecentrum) ism Ondernemersplatform Limburg organiseert een reeks workshops over Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) voor maakbedrijven. 

In een intensieve reeks van 3 workshops gaan maakbedrijven aan de slag om na te gaan welke AR/VR toepassingen reële toegevoegde waarde kunnen bieden. Je komt te weten wat er technologisch mogelijk is en je stelt je eigen project aan alle deelnemers voor. Er wordt gebrainstormd en feedback gedeeld tussen de deelnemers onderling, en onder begeleiding van AR/VR-specialisten van B·U·T. Daarna word je verder begeleid door de adviseurs van VLAIO - Team Bedrijfstrajecten.

Op maat

Om de workshops zo praktisch en direct mogelijk te houden, zijn er 3 verschillende trajecten met telkens 3 workshops voor de verschillende afdelingen waar VR/AR-toepassingen relevant (kunnen) zijn binnen het bedrijf:
 

  • HR, training & opleiding – voor HR en/of training manager –  eerste sessie op 16/4, gehost door Syntra, Hasselt – volgende sessies te bepalen in samenspraak met de deelnemers
  • Marketing/communicatie – voor marketing of markcom managers –  eerste sessie op 18/4, gehost door Jaga, Diepenbeek – volgende sessies te bepalen in samenspraak met de deelnemers
  • Productie – voor productieleiding – eerste sessie op 8/5, gehost door Flanders Make, Lommel – volgende sessies te bepalen in samenspraak met de deelnemers

Deze reeks richt zich specifiek op de toepassing van AR/VR in productie. In een eerste informatieve/inspiratiesessie wordt meteen ook de praktische implementatie bekeken. Met deze inzichten kunnen de deelnemers aan de slag om hun eigen project binnen het bedrijf te definiëren dat in een tweede sessie voorgesteld en besproken wordt. De technische en functionele haalbaarheid wordt beoordeeld en de proof-of-concept kan in een derde en laatste sessie gelanceerd worden.

Het is duidelijk dat de inhoud van de sessies op maat van de doelgroep is. Zowel het informatie- als het inspiratieluik worden afgestemd op de feedback van de deelnemers. 

Inschrijven kan via Hans Versmissen: hans.versmissen@innovatiecentrum.be

Voor meer informatie: https://www.vlaio.be/nl/events/augmented-virtual-reality-arvr-productie-180508

 

Voorwaarden

Er wordt een geheimhouding getekend zodat ieder er het beste kan uithalen voor zichzelf  - open communicatie binnen 4 muren heel gericht naar jouw bedrijf. Inschrijvingen zijn first come first served, met voorwaarde dat we geen rechtstreekse concurrenten kunnen opnemen en enkel bedrijven uit de maakindustrie. Na inschrijving wordt je gecontacteerd door een bedrijfsadviseur van het Innovatiecentrum of het Ondernemersplatform voor een intake gesprek.

B·U·T

B·U·T is al ruim 30 jaar actief in het bouwen van digitale toepassingen voor Vlaamse en internationale bedrijven, zowel in marketing en training als in technische ondersteuning. Al van bij de introductie van de eerste AR/VR “development kits” bouwde B·U·T proof-of-concepts, piloot- en commerciële projecten, voor Caterpillar, Atlas Copco, Pfizer, Terumo, en anderen.

Deze workshops kaderen in het EFRO-project Innovatie-Maat. 

Datum: 
08/05/2018 -
13:00 tot 17:00
Plaats: 
Flanders Make, Oude Diestersebaan 133, 3920 Lommel
In association with: