Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Evenementen > Workshop Smart & Flexible Manufacturing

Workshop Smart & Flexible Manufacturing

Jarenlang was ‘lean manufacturing’ het leidende principe in de industrie, maar vandaag de dag praat iedereen over ‘smart and flexible manufacturing’. Wat met dat laatste wordt bedoeld, is lang niet altijd even duidelijk.

‘Smart and flexible manufacturing’ staat voor een breed scala van technologieën die zorgen voor transparante, geïntegreerde en intelligente productieprocessen. Een vaak genoemd probleem met ‘smart and flexible manufacturing’ is dat veel begrippen verschillend worden geïnterpreteerd en elkaar soms tegenspreken. Ook wordt vaak de rol van de medewerker binnen ‘lean’ en ‘smart and flexible manufacturing’ benoemd. In ‘lean manufacturing’ is veel aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers, die worden uitgedaagd om mee te denken over de verbetering van productieprocessen. In ‘smart and flexible manufacturing’ komt de positie van medewerkers door robotisering van processen juist onder druk te staan. Er wordt veel gesproken over de wijze waarop het werk in productieprocessen gaat veranderen.

AutomotiveNL met medewerking van Flanders Make organiseert op 11 april aanstaande een workshop om u inzicht te verschaffen in de wereld van ‘Smart & Flexible manufacturing’ en de veranderingen die het voor u mogelijk met zich mee brengt. Denk daarbij aan AI, AR VR en Cobots.

Presentaties

Tijdens deze workshop zullen diverse lezingen gegevens worden door o.a.:

De bezoekers en lezers zullen op een interactieve manier contact hebben met elkaar. In vooraf geselecteerde groepjes van ongeveer 12 personen zullen de lezingen bijgewoond worden.

Planning:

Start uur Topic
13u30 Welkom
14u00 Eerste ronde
14u25 Tweede ronde
14u50 Derde ronde
15u15 Pauze
15u30 Vierde ronde
15u55 Vijfde ronde
16u20 Zesde ronde
16u45 Afsluiten
17u00 Borrel en netwerken

Demonstraties

Verder zal het Flanders Make Make Lab aanwezig zijn waarin diverse vormen van Smart & Flexible Manufacturing gedemonstreerd worden.

Prijs

De kosten voor deelname aan deze workshop zijn: 

  • Automotive NL leden en studenten: gratis
  • Niet-leden Automotive NL: 125 EUR

Registratie

Registreer hier

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Jean Pierre Heijster - Manager Manufacturing & Materials

j.p.heijster@automotivenl.com

0031 6 22 471 986

Datum: 
11/04/2019 - 13:30
Plaats: 
Helmond Automotive Campus - Steenovenweg 1, 5708 HN Helmond, Nederland