Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Evenementen > Netwerkevent rond de toepassingsmogelijkheden van mechanische verbindingen

Netwerkevent rond de toepassingsmogelijkheden van mechanische verbindingen

Innovatiever dan ooit tevoren: de mechanische verbindingen

Flanders Make, Sirris, Agoria en BIL werken samen aan het Multi Material Joining project.  In dat kader organiseren zij op dinsdag 20 februari 2018 opnieuw een netwerkevent rond de toepassingsmogelijkheden van mechanische verbindingstechnieken. 

Op het programma staan twee presentaties.  Een eerste presentatie wordt verzorgd door Sam Coppieters van KULeuven die een totaalaanpak zal bespreken voor innovatief mechanisch verbindingsontwerp: van een systematische selectiestrategie voor mechanische verbindingen, over hybride verbindingsontwerp met numerieke-experimentele tools, tot het voorspellen en experimenteel valideren van de structurele integriteit van het verbindingsontwerp. 

De tweede presentatie, gegeven door Beluma, neemt u mee in het maakproces van modulaire slaapunits, waarbij bewust werd gekozen voor het gebruik van blindklinknagels in plaats van een klassieke lasconstructie.

PROGRAMMA

16h               ontvangst

16h30           voorstelling MMJ

16h50           Total Approach in Hybrid joining: Selectie, Ontwerp en Structurele Integriteit van innovatieve mechanische verbindingen (Sam Coppieters, KULeuven)

17h30          B-and-Bee: Blindklinknagels met massieve trekpen in mobiele slaap-units (Chris Debrone, Beluma)

18h               netwerking

Inschrijven kan hier

Het project is mede mogelijk dankzij de steun van VLAIO.

 

 

 

Datum: 
20/02/2018 -
16:00 tot 18:00
Plaats: 
Materials Research Cluster, Technologiepark 935, 9052 Zwijnaarde