Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Evenementen > Leer slimmer produceren via onze workshop

Leer slimmer produceren via onze workshop

Industrie 4.0 technologieën bieden voor bestaande en nieuwe ondernemingen grote mogelijkheden. Klinkt dat als iets waar jouw bedrijf nood aan heeft? Op dinsdag 16 oktober organiseert Flanders Make samen met Voka Limburg een workshop over slimmer produceren dankzij de nieuwste technologieën. 

Dankzij nieuwe technologieën kunnen bedrijven vlot inspelen op een snel veranderende marktvraag. Bedrijven die hun productie zeer flexibel en wendbaar inrichten, kunnen bijv. gepersonaliseerde producten tegen de kostprijs van serieproducten produceren. Een competitief voordeel dus!

Er zijn echter maar weinig KMO’s die ten volle beseffen hoe robots die samenwerken met mensen (collaboratieve robots of cobots) hiertoe kunnen bijdragen, waardoor de nodige investeringen achterwege blijven. En toch hebben cobots heel wat te bieden. Deze technologie combineert de sterktes van automatisering (repeteerbaarheid en nauwkeurigheid) met de sterktes van werknemers (flexibiliteit en creativiteit). Bovendien wordt de werknemer niet fysiek belast.

Flanders Make leidt het nieuwe Europese project COTEMACO (van het Europees samenwerkingsprogramma Interreg Noordwest-Europa) en geeft bedrijven de kans ervaring op te doen met zo’n technologieën. Het doel: een stijging van de omzet van zeker 60 Europese KMO’s met maar liefst 50 miljoen euro en de creatie van 125 nieuwe jobs.  

Wil je alles te weten komen over slimmer produceren dankzij collaboratieve robots? 

SCHRIJF JE HIER IN

 

PRAKTISCH

Datum: Dinsdag 16 oktober 2018
Start: 9u
Locatie: Flanders Make Lommel, Oude Diestersebaan 133, 3920 Lommel
Prijs: Deelname is gratis, inschrijven is verplicht. 

PROGRAMMA

9u:       Welkom door Dirk Torfs, CEO Flanders Make
9u10:    Presentatie: Hoe flexibel produceren met nieuwe technologieën?  Sonia Vanderlinden, cluster manager ‘Flexible Assembly’ Flanders Make
9u40:    Demo Flanders Make
11u:      Succesverhaal
11u30:  Interactieve sessie
11u45:  Slot en volgende stappen van het COTEMACO-project
12u:      Broodjeslunch

 

Datum: 
16/10/2018 -
09:00 tot 13:00
Plaats: 
Lommel