Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Evenementen > Inspiratiesessie rond ontwerpen met en verbinden van ongelijksoortige materialen

Inspiratiesessie rond ontwerpen met en verbinden van ongelijksoortige materialen

Tijdens deze inspirerende sessie rond ontwerpen met en verbinden van ongelijksoortige materialen worden enkele succesvolle, inspirerende cases aangereikt. We kijken daarbij zowel naar thermische processen (lassen) als naar lijmen en mechanische verbindingen. U kan ook uw eigen idee of case aanbrengen.

Producten die verschillende materialen combineren, combineren ook de voordelen van die materialen, wat een aanzienlijke meerwaarde met zich mee kan brengen. Heel wat bedrijven kampen door een gebrek aan kennis of ervaring echter nog met praktische vragen: bestaat er lijm die direct na aanbrengen al sterk is? Zijn er lijmen die tegen hoge temperatuur kunnen? Wat is het verschil tussen een tube afwerkingskit en een tube lijm? Welke verbindingsmethoden zijn bruikbaar om kunststof met metaal te verbinden? Tijdens deze sessie willen we deze vragen en andere beantwoorden en u de nodige inspiratie aanreiken via enkele succesvolle cases.

U kan ook uw eigen idee of case vooraf insturen of meebrengen.

Programma

12.30: Ontvangst en koffie
13.15 : Diverse mogelijkheden om materialen met elkaar te verbinden
14.45: Netwerkdrink

Deze studiedag kadert in het project 'Multi Material Joining'. Sirris, Agoria, BIL en Flanders Make sloegen de handen in elkaar om praktische kennis van verbindingstechnieken beter bekend te maken bij de industrie. Het project wordt gesteund door VLAIO, het Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. 

Deelnemen is gratis, registreren is verplicht

Voor meer informatie, lees ook hier de blog van Sirris

Datum: 
28/06/2018 - 12:30
Plaats: 
Sirris, Technologiepark 935, 9052 Zwijnaarde
In association with: