Overslaan en naar de inhoud gaan

Voertuigen

Mechanische levensduurtesten van componenten en systemen
Op componentniveau testen we de algemene en functionele levensduur van componenten met behulp van hydraulische en elektrodynamische actuatoren. Deze actuatoren kunnen we zowel vanuit een theoretisch als vanuit een praktisch model inzetten, met een zeer breed gamma aan input parameters.
 
Hardware-in-the-Loop testen voor aandrijvingen
We testen met ons E-POWERTRAIN LAB de kwaliteit van elektrische aandrijvingen en hun componenten in virtuele omstandigheden, zonder ze daadwerkelijk in een prototype voertuig in te bouwen. Hiermee kunnen we een indicatie geven van hoe de aandrijving zich zal gedragen in reële omstandigheden. Zo helpen we bedrijven om hun producten sneller en goedkoper klaar te stomen voor de markt.
 
Testen en valideren van aandrijvingen
We ondersteunen bedrijven bij het valideren van hun aandrijvingen voor zowel elektrisch als conventioneel aangedreven voertuigen. Hiervoor is onze chassis dynamometer (rollenbank) beschikbaar. We hebben ook een modulaire aandrijflijn ter beschikking die flexibel inzetbaar is voor het testen van nieuwe aandrijfcomponenten en -systemen alsook van hun bijhorende controllers. 
 
Batterijtesten elektrische voertuigen
We bieden bedrijven ondersteuning om batterijen inclusief het  batterijmanagementsysteem te evalueren op duurzaamheid, functionaliteit en impact van de omgevingscondities.
 
Levensduurtesten
Op voertuigniveau voeren we testen uit met een 4-poster met 4 onafhankelijk van elkaar bewegende hydraulische actuatoren. Deze bevindt zich in een klimaatkamer, waarmee we ook uiteenlopende weersomstandigheden (temperatuur, vochtigheidsgraad, zonlicht) kunnen simuleren. We werken ook nauw samen met het nabijgelegen Ford Lommel Proving Ground en kunnen onze klanten zo een totaalpakket aan dienstverlening aanbieden.
 
Interesse in een van onze diensten? Neem dan zeker contact met ons op. 
 
CONTACTEER ONS