Overslaan en naar de inhoud gaan

MAKE LAB

Het MAKE LAB is een mobiel onderzoekslab en proeftuin dat we tot de nok gevuld hebben met toptechnologie. In deze volledige geconnecteerde onderzoeksinfrastructuur werken we samen met bedrijven aan oplossingen voor hun technologische uitdagingen en identificeren we samen opportuniteiten voor groei en innovatie.

In het MAKE LAB onderzoeken we manieren om productie verder te ontwikkelen. We kunnen met dit mobiele lab naar bedrijven toe komen om de manier van werken te evalueren of nieuwe technologieën te laten ervaren.

Met het MAKE LAB bieden we:


  Demonstraties

  De werkomstandigheden in de productie-omgeving van de toekomst zullen drastisch veranderen door:

  • Virtual Reality
  • Augmented Reality
  • digitale werkinstructies
  • programmeren van robots
  • samenwerken met cobots
  • etc.

  Bedrijven staan vaak afwachtend of huiverig tegenover deze nieuwe technologieën. Met ons MAKE LAB kunnen we deze technologieën demonstreren en bieden we bedrijven de kans om, in een ongedwongen sfeer, deze technologieën te testen en in een realistisch werkvloerscenario te ervaren.

  Interesse in een demonstratie?

  Contacteer ons


  Opleidingen

  Operatoren in productie-omgevingen zullen hun rol zien veranderen in de toekomst. Gaan hun jobs daarom morgen overgenomen worden door een robot? Nee. Maar ze gaan wel anders werken. Geconnecteerde machines en hun zogenaamde ‘big data’ zijn de drijver van de fabriek van de toekomst. Nieuwe technologieën zoals Virtual en Augmented Reality gaan operatoren ondersteunen in hun handelingen, door bijvoorbeeld digitale instructies op maat te tonen of via 3D-projecties procedures te instrueren. Operatoren zullen ook zij-aan-zij moeten leren werken met een collaboratieve robot. Werken wordt anders, beter, efficiënter en aangepast aan de beperkingen van een vergrijzende bevolking.

  We stellen het MAKE LAB ter beschikking voor praktijkgerichte opleidingen rond:

  • Virtual en Augmented Reality
  • digitale werkinstructies
  • 3D-projecties
  • samenwerken met en programmeren van robots en cobots
  • etc.

  Daarnaast kunnen we in ons MAKE LAB ook metingen doen naar de fysieke en cognitieve belasting van operatoren bij deze handelingen.

  Interesse in een opleiding?

  Contacteer ons


  Haalbaarheidsstudies

  Je kan ook in het MAKE LAB terecht voor haalbaarheidsstudies. Heb je een bepaalde (assemblage)technologie of methodiek die je wenst te testen maar heb je niet de infrastructuur of mis je expertise om je onderzoek finaal af te ronden? Flanders Make kan je hierin bijstaan. We bepalen samen de beste oplossing voor de (technologische) vraag en testen deze in realistische werkvloeromstandigheden.

  Interesse in een haalbaarheidsstudie?

  Contacteer ons


  Partners

  Het Flanders Make MAKE LAB kwam tot stand door de samenwerking met volgende partners: