Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Onze diensten > Testen en validatie > Test faciliteiten voor productvalidatie

Test faciliteiten voor productvalidatie

Als Vlaams onderzoekscentrum bieden we in heel Vlaanderen testinfrastructuur aan. Deze testinrichtingen zijn vooral gericht op productvalidatie of productie-optimalisatie en zijn gelegen in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven en Lommel.

Hieronder vindt u alle testinrichtingen die we voor productievalidatie ter beschikking stellen. Bent u op zoek naar andere testinrichtingen?

Contacteer ons

 

Testen van aandrijflijnen

Voertuig- en machinefabrikanten staan onder aanzienlijke druk om met almaar slimmere, energiezuinigere en beter presterende systemen voor de dag te komen. We beschikken over infrastructuur om mechanische aandrijflijnen en aandrijflijnen op basis van een elektromotor te testen. Zo helpen we bedrijven om de juiste aandrijflijn te vinden voor de slimme, onderling verbonden productiemachines en voertuigen van morgen.

Ontdek hier alle testfaciliteiten voor aandrijflijnen


Testen van voertuigen


Voertuigen worden almaar veiliger, energiezuiniger en beter. In onze testinfrastructuur valideren we de prestaties van nieuwe of bestaande voertuigmodellen in real-world omstandigheden. Daarom is onze rollenbaan uitgerust met luchtweerstand. Hierdoor gedragen geteste voertuigen zich zoals op de weg en kunnen we ze tot 320 km/h laten gaan. Bijkomende tests zoals emissiemetingen kunnen hierbij geïntegreerd worden.

Bekijk hier alle testfaciliteiten voor voertuigen


NVH- & duurzaamheidstesten

NVH (noise, vibration, hardness – geluidshinder, vibraties, hardheid) is een cruciaal evaluatiecriterium voor machines en voertuigen, waarbij ook aan wettelijke voorwaarden voldaan moet worden. We karakteriseren de NVH-prestaties van componenten en complete systemen in real-life omstandigheden. Dit stelt ons in staat om het ontwerp- en ontwikkelingsproces van producten met geoptimaliseerde NVH-prestaties te ondersteunen. NVH-tests kunnen ook gecombineerd worden met milieutests (temperatuur- en vochtigheidscycli onder UV-blootstelling) voor de uitvoering van versnelde levensduurtests.

Ontdek hier alle testinrichtingen voor NVH en duurzaamheid


Testen van batterijen

In het licht van de shift naar elektrificatie is onderzoek naar aandrijfcycli, snelle laadprocessen en veroudering van batterijen van cruciaal belang. In onze batterijlabs testen we cellen, modules en packs om te helpen bij het selecteren van de juiste batterijcel voor elke specifieke toepassing. Onze onderzoeksinfrastructuur omvat ook klimaatkamers om het bedrijfstemperatuurbereik te bepalen of om versnelde levensduurtests uit te voeren.

Ontdek hier alle testfaciliteiten voor batterijen


Testen van automatische voertuigen

We beschikken over een aantal geautomatiseerde platformen voor on-road-, off-highway- en indoortoepassingen, zowel voor wagens, tractors en AGV’s (automatisch geleide voertuigen) als voor mobiele robots en drones. Al deze systemen hebben een open besturingsarchitectuur. Dit betekent dat onze klanten deze platformen, onder andere, kunnen gebruiken voor de validatie van hun eigen besturingsstrategieën, het testen van nieuwe sensoroplossingen of het demonstreren van de toepassing van deze platformen in hun eigen productiewerkplaats.

Ontdek hier al onze testinfrastructuur voor automatische voertuigen


Productinspectie

Een hoge productkwaliteit in elke fase van het productieproces voorkomt (de kosten van) terugroepingen en reputatieschade. Daarom baten we ook een aantal productinspectielabs uit die ons toelaten om afmetingen te verifiëren, de oppervlaktetextuur en -ruwheid te meten of poriën en scheuren op een niet-destructieve manier te identificeren

Ontdek hier alle testinrichtingen voor productinspecties