Modulaire, autonome werk-aandrijvingsarchitecturen

Deadline

Work-Drive_SBO

Uitdaging

De huidige oplossingen van geautomatiseerde werk- en aandrijfarchitecturen missen een gezamenlijke beweging, modulariteit om meerdere bedrijfsfuncties mogelijk te maken en een modulaire veilige architectuur.

Projectdoelstellingen

Het doel van het project is om een gevalideerde modulaire, kosteneffectieve en veilige architectuur te leveren voor meerdere autonome werkfuncties op verschillende mobiele platforms, die in staat zijn tot een maximale samenwerking tussen werk- en aandrijvingsfuncties voor een set van use cases binnen de productie- en landbouwindustrie. De scope is beperkt tot autonome werk-drive systemen met maximaal 3 modules die fysiek met elkaar verbonden zijn en waarbij minstens één van deze modules een mobiel platform is. De aanpak bestaat uit vier hoofdonderdelen:

  • Modulaire, collaboratieve & adaptieve perceptie-architectuur
  • Modulaire, collaboratieve & adaptieve bewegingscontrole-architectuur
  • Elektromechanische architectuur en dimensionering
  • Functionele veiligheidsarchitectuur met maximale modulariteit

Industrieel gebruik van een modulaire en veilige architectuur, die gericht is op een maximale samenwerking tussen werk- en aandrijfmodules, wordt verwacht voor OEM's, integratoren, TIER's, leveranciers van bewegingssystemen, eindgebruikers, maar ook voor spill-over. Dit project draagt direct bij aan de roadmap van Motion Products, evenals aan de roadmap van Decision & Control.

Interesse?

WORK-DRIVE is een strategisch basisonderzoek (SBO) project. We zijn op zoek naar bedrijven die zich bij de gebruikersgroep willen aansluiten en samen met ons werken.