Efficiënt testen van besturingssoftware

Deadline

Efficiënt testen van besturingssoftware

Uitdaging

De tijd en moeite die bedrijven steken in de verificatie & validatie (V&V) van besturingssoftware van slimme systemen neemt drastisch toe, vooral in de latere V&V-stadia. Veel bugs worden pas laat in het software-ontwikkelingsproces gevonden. Bedrijven worden daardoor geconfronteerd met een hoge mate van regressie. De tijd die nodig is voor de analyse van de onderliggende oorzaken, het wegwerken van bugs en het hertesten explodeert. Hierdoor missen bedrijven belangrijke marktintroductiedeadlines. In hun pogingen om hun verificatie- & validatieprocessen te verbeteren, hebben bedrijven vaak de neiging om een botte geforceerde testaanpak toe te passen, waarbij ze tests blijven toevoegen en tijdens elke testrun ook nog eens al hun beschikbare tests uitvoeren. 

Projectdoelstellingen

Het project wil de beroemde "shift-to-the-left" realiseren, waarbij meer tests worden uitgevoerd in eerdere stadia van het softwareontwikkelingsproces. Daarbij moeten we er rekening mee houden dat V&V-teams vandaag de dag al overbelast worden met taken en moeten we dus absoluut vermijden om hun workload nog te verhogen. Daarom wil dit project dit doel realiseren door zich te richten op drie subdoelen:

  1. meer tijdsefficiënte tests door het creëren van effectievere tests en het gebruik van een slimme testselectiebenadering;
  2. een meer tijdsefficiënte analyse van de onderliggende oorzaken op basis van een slim loggingsmechanisme en een slim algoritme voor foutlokalisatie;
  3. het bieden van extra ondersteuning voor het ontwikkelen van tests in eerdere softwareontwikkelingsfasen.

Meer in het bijzonder stelt het project zich tot doel om in eerdere stadia automatisch tests aan te maken op basis van loggingsgegevens die tijdens systeemtests vastgelegd werden. Het project wil ook werken aan real-time systeememulatietechnieken om het testen van real-time aspecten in de eerdere softwareontwikkelingsfasen mogelijk te maken.

Voor wie?

De belangrijkste doelbedrijven zijn bedrijven die besturingssoftware voor slimme mechatronische systemen ontwikkelen en testen. Ze kunnen de gedemonstreerde generieke methoden gebruiken om hun V&V-processen efficiënter en effectiever te maken en zo hun productkwaliteit te versterken en een betrouwbaarder releaseproces te genereren. Bovendien kunnen leveranciers van softwaretools de gedemonstreerde testmethodes gebruiken om hun product-/softwareontwikkelingssoftware te verbeteren.Consultants en technologische dienstverleners kunnen deze testmethoden dan weer gebruiken om hun klanten adequater te ondersteunen bij het testen.

Interesse?

EFFECTS_ICON is een Interdisciplinair Coöperatief Onderzoek (ICON). We zijn op zoek naar bedrijven die zich bij de gebruikersgroep willen aansluiten en met ons willen werken aan de valorisatie van het project.

Interesse? Gelieve onderstaand formulier in te vullen en we contacteren u zo snel mogelijk:

Deadline

Industrial Research (ICON)

Deadline

Industrial Research (ICON)