Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Nieuws > Opleiding European Adhesive Bonder

Opleiding European Adhesive Bonder

Sinds 1 november 2019 is Flanders Make lid van het kenniscluster Lijmen, een initiatief van het Mikrocentrum.  Je kan bij dit kenniscluster terecht voor allerhande vragen met betrekking tot lijmen en de gerelateerde processen.  Op geregelde tijdstippen organiseert het Mikrocentrum ook workshops en gastcolleges die tot doel hebben de kennis rond lijmen breed te verspreiden en op die manier de lijmtechnologie te promoten. Meer info is terug te vinden op https://mikrocentrum.nl/evenementen/high-tech-platform-evenementen/kenniscluster-lijmen/#inleiding/ 

Opleiding European Adhesive Bonder

Vanaf 2020 kan je je ook inschrijven voor de gecertifieerde opleiding tot lijmvakvrouw/lijmvakman. Deze opleiding wordt voor de eerste keer in België ingericht van 27 tot 31 januari 2020, en dit in samenwerking met de Lijmacademie en Fraunhofer IFAM

Wat kan je verwachten? 

In deze opleiding word je een week ondergedompeld in de wereld van de lijmtechniek. Na het overlopen van de basisbegrippen, maken we je wegwijs in verschillende lijmtypes en mogelijke oppervlaktebehandelingen. Daarnaast krijg je ook een introductie tot productietechnieken en werken we natuurlijk ook rond veiligheid en milieu. De opleiding is een mix van theorie en praktijk, onder begeleiding van experten in lijmtechnologie. Wanneer je de opleiding succesvol afrondt, zal je in staat zijn om als ware vakman/-vrouw onafhankelijk lijmwerkzaamheden uit te voeren op technisch verantwoorde wijze.

Aan het einde van deze boeiende week, en bij het succesvol voltooien van het examen, ontvang je het diploma "European Adhesive Bonder".

 

Praktische informatie

 • De opleiding vindt plaats van maandag 27 januari t/m vrijdag 31 januari 2020 (40 uur). Hierin zijn practicum, schriftelijke en mondelinge toets inbegrepen.
 • De opleiding kost € 1.975 inclusief lesmateriaal en lunchkosten, exclusief reis- en verblijfkosten en BVL-examengeld.
 • Voor het kalenderjaar 2020 bedraagt het BVL-examengeld voor de EAB opleiding € 415.
 • De facturatie voor beiden zal lopen via Flanders Make.
 • Bovenvermelde prijzen zijn exclusief BTW.
 • Opleidingsdata EWF-BVL 515 EAB 2020-1

 

Interesse in deze opleiding? 

 

Registreer hier

Voorwaarden

 1. Facturering: 15% bij inschrijving, 85% plus het examengeld ten laatste 2 weken voor aanvang cursus.
 2. Betaling: Binnen 30 dagen na factuurdatum, zonder inhouding en/of schuldvergelijk. 
 3. Annulering door deelnemer: In het geval een inschrijving eerder dan vier weken voor aanvang van de opleiding wordt geannuleerd, wordt er 15% van de totale opleidingskosten in rekening gebracht. Indien dit na vier weken, doch uiterlijk zeven dagen voor aanvang van de opleiding gebeurt, dan wordt 50% van de volledige opleidingskosten in rekening gebracht. Annulering op enig later tijdstip betekent dat de volledige opleidingskosten in rekening zullen worden gebracht. Natuurlijk is het altijd mogelijk om uw plaats in de opleiding door een ander persoon te laten overnemen.
 4. Annulering door Flanders Make: Het aantal deelnemers per opleidingsperiode is gelimiteerd. Wanneer er onvoldoende deelnemers zijn aan een opleidingsperiode, dan behoudt Flanders Make zich het recht voor om de opleidingperiode te annuleren. Eerder gefactureerde bedragen zullen dan direct worden gecrediteerd.
 5. Op deze overeenkomst zijn de Algemene voorwaarden van Flanders Make van toepassing die per eenvoudige email (info@flandersmake.be) kunnen opgevraagd worden.