Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Nieuws > Machineering.eu

Machineering.eu

Op woensdag 27 maart zal Abdellatif Bey-Temsamani, project manager binnen Flanders Make, een expert class geven op Machineering. De beurs voor "machines, tools, materialen & oplossingen voor geadvanceerde productie en productontwikkeling".

Onderwerp van de expert class

De weg naar slimme productie: Van flexible assemblage tot digitale handtekening van het product

"Industry 4.0 verandert de huidige productieprocessen. Big data, robots, connectiviteit, ... hebben allemaal invloed op productieprocessen. Het doel is om een grote variëteit aan producten te kunnen produceren op dezelfde productielijn. Daarnaast moet men alle stappen in het productieproces digitaliseren om zo relevante historische data terug te vinden én moet men een digitale handtekening voor producten creëren die informatie bevat die nodig is tijdens de levenscyclus van het product. De belangrijkste technologieën die nodig zijn om deze transformatie te bewerkstelligen raken steeds meer ingeburgerd en beschikbaar: Nieuwe generaties smart sensoren, big-data compatibele processoren, collaboratieve robot, 'augmented en virtual reality', artificiële intelligentie, onderhoudsmontoring, etc. Wanneer deze technologieën op een goede manier in een productieproces toegepast worden zullen ze conventionele productie veranderen in slimme productie.

In deze presentatie zal ik een aantal voorbeelden aanhalen waar deze aanpassingen en hun impact op het productieproces duidelijk naar voor komen. Voorbeelden zijn: 'smart clamping"'voor CNC frees machines, een slimme fleet met geconnecteerd monitoring systeem, digitale werkinstructies en het gebruik ervan bij collaboratieve robots; etc."

Graag meer info? 

Contacteer Abdellatif