#Covidnews: Productie van FFP2 & FFP3 mondmaskers

Productie van FFP2 & FFP3 mondmaskers

De Covid-19 pandemie zorgt wereldwijd voor een enorme vraag naar mondmaskers. Helaas blijken niet alle leveranciers in staat te zijn om te voldoen aan de kwaliteitseisen gesteld door de Belgische en Europese wetgever. Er worden maskers geleverd met filters die amper werken en die slecht aansluiten op het aangezicht, met alle gevolgen vandien. Wij zijn van mening dat onze hulpverleners recht hebben op degelijk beschermend materiaal.

Om dit probleem aan te pakken zijn productontwikkelaars aan de UAntwerpen begonnen met het ontwerp van FFP2 en FFP3 mondmaskers en het opzetten van een noodproductielijn hiervoor. Dit soort maskers, die gebruikt worden door onze artsen en verpleegkundigen die in nauw contact staan met Covid-19 patiënten, moeten aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Flanders Make expertise

Flanders Make heeft onder meer een ruime ervaring in het in kaart brengen van manuele assemblagestappen, verlijmingen en het opzetten van productie-automatisatie.

Onderzoekers uit verschillende Flanders Make Core Labo’s zetten nu hun expertise in om collega-onderzoekers aan de Antwerp Design Factory te adviseren en ondersteunen bij de ontwikkeling van de mondmaskers en bij de optimalisatie van de productieorganisatie.

Zo kunnen we de productie in eigen land houden en snel maskers leveren die voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen.

Contacteer ons

Heb je vragen met betrekking tot dit project? Laat het ons weten.

Meer over