Flanders Make investeert in 540kW DC Simulatie Systeem

Flanders Make investeert in 540kW DC Simulatie Systeem voor Electrische Voertuigen

Om onze testcapaciteiten verder uit te bouwen hebben we CN Rood de opdracht gegeven om een DC-simulatiesysteem van 540kW te bouwen. Met dit systeem zullen wij de volgende generatie batterijpakketten tot 800V & 1200V kunnen voeden en testen. Daarnaast zullen we het systeem gebruiken om omvormers van elektromotoren van stroom te voorzien. Een bijkomend voordeel is de modulariteit, aangezien het systeem in de toekomst gemakkelijk uit te breiden is tot hogere vermogens. 

Flanders Make test- en validatie-infrastructuur voor elektrische voertuigen

Onderzoek naar aandrijflijnen, snelle laadprocessen en batterijveroudering is cruciaal voor het succes van elektrische voertuigen. Op onze site in Lommel lopen verschillende onderzoeksprogramma's en bieden we bedrijven ook de mogelijkheid om gebruik te maken van onze test- en validatie-infrastructuur. Met het nieuwe 540kW DC simulatiesysteem spelen we in op de trend naar grotere (laad)capaciteiten van batterijpakketten en de hogere vermogens van elektrische motoren.

Modulair en flexibel systeem

Het systeem zal een initieel vermogen hebben van 540kW en een spanningsbereik tot 1500 VDC. Dit bestrijkt het maximale gebied voor de laagspanningsregeling en is ook voldoende voor de huidige elektrische personenauto's. Het systeem is modulair en kan in de toekomst gemakkelijk worden uitgebreid tot een hoger vermogen. Het systeem bestaat uit vier rekken van 135kW, waarbij elk rek bestaat uit negen Delta Elektronika SM1500-CP-30 idirectionele, regeneratieve voedingen van 15kW en zal worden gebouwd in samenwerking met Limec Technics. Omdat het systeem mobiel is, zal het voor meerdere proefopstellingen worden gebruikt.

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze testinfrastructuur voor elektrische voertuigen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Kristof Vrancken, Communication Officer

Kristof Vrancken is sinds 2019 Digital Communication Officer bij Flanders Make. Als Digital Marketeer met ervaring in zowel B2B- als B2C-communicatie schrijft hij met een frisse blik op technologische innovatie, over wat letterlijk en figuurlijk beweegt binnen ons onderzoekscentrum.

More about