Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > SOFTWARE ENGINEERING WORDT PAS ÉCHT INTERESSANT, WANNEER DE DATA TOT LEVEN KOMEN

SOFTWARE ENGINEERING WORDT PAS ÉCHT INTERESSANT, WANNEER DE DATA TOT LEVEN KOMEN

Getuigenis door Bart M.,
computerwetenschapper bij Flanders Make 

Bart behaalde een PhD in computerwetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Flanders Make was voor hem dus geen onbekend terrein. Sinds 2017 is hij er ook aan de slag.

 Ik ben bij Flanders Make beginnen werken om de resultaten van mijn onderzoek te zien uitgroeien tot iets concreet.

 “Ik kwam terecht in een interessante wereld vol details en complexiteit. Je gaat altijd eerst conceptueel aan de slag, en bouwt zo verder tot iets wat ook echt zal draaien binnen de betrokken bedrijven. Tegelijk moet je erover waken dat onze nieuwe concepten echt bruikbaar worden voor bedrijven.

 De verschillende mogelijkheden voor één machine ontwerp zijn onnoemelijk groot. Hoe sneller bedrijven ontwerpkeuzes kunnen maken, hoe beter. Ik zoek momenteel naar een tool om een familie van machineontwerpen te managen. Zo versnelt het ontwerpproces voor een bedrijf en verbetert de samenwerking tussen de verschillende ontwerpingenieurs.”

Klik hier voor meer info over het project Ecovadeva

 

“Als onderzoeksinstelling zijn we in volle groei. Je kan je specialiseren in wat je het beste ligt en je komt in contact met een brede waaier aan expertisen. Zo ben ik geen expert in mechanica. Ik kan wel bij mijn collega’s de juiste aanvullende expertise vinden en ik leer gaandeweg met verschillende engineeringtools werken.”

-