Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Events > Trinity workshop

Trinity workshop

Vanaf dit jaar zullen de Internet of Things Convention Europe en de 3iF Industry 4.0 Conferentie samen doorgaan. Deze samenwerking zal nieuwe kansen bieden aan bezoekers en partners met meer sprekers, meer deelnemers, meer onderwerpen en meer zakenkansen. 


TRINITY Workshop

Op de conventie organiseert Flanders Make, samen met CECIMO en LSEC, de workshop Hoe u via TRINITY uw KMO's 'Agile Manufacturing' door middel van robotica in Industry 4.0 financiert.

Het TRINITY project is een door de Europese Commisie gefinancierd project dat erop mikt om de wendbaarheid en innovatiemogelijkheden van de Europese maakindustrie te verbeteren. Het project brengt expertise samen van verschillende Europese experts in Robotica, IoT en Cyber Security. Binnen het project zullen een aantal innovatieve en inspirerende gebruikscases in de (maak)industrie gefinancierd worden. Iedere gebruikscase kan een financiering tot 300.000€ verkrijgen via TRINITY. 

Deze workshop zal een aantal ideëen aanreiken rond 'Agile Manufacturing', Robotica en IoT. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op het financieren en het type case dat hiervoor in aanmerking komt. Hierop volgt een interactieve sessie waar u enerzijds uw noden voor een 'Agile' productieproces kan delen en anderzijds feedback kan geven op de call onderwerpen. Indien u al een projectconcept of -idee heeft, kan u dit tijdens de interactieve sessie ook pitchen waarop de aanwezige specialisten u meteen feedback kunnen geven.

Programma

 Timing  Topic
 10h35  Over TRINITY en de financiering:
 Introductie over het TRINITY project, partners en de financieringsmogelijkheden van de cases
 10h40

 Inspiratiesessie:
 Inspirerende TRINITY demo's en bestaande cases die bol staan van innovatieve technieken zoals:

  • Mobiele robots
  • Digital twins
  • Flexible assembly systemen

 TRINITY stelt een aantal gebruikscases voor rond robotica en 'agile manufacturing', demo's en technologie componenten. Deze kan u gebruiken, en eventueel verder ontwikkelen aan de hand van uw noden door middel van financiering en ondersteuning vanuit het TRINITY consortium. 

 11h00  Inspiratiesessie (spreker TBC):
 Ontwikkelingen en evoluties van industriële robots
 11h15

 TRINITY open calls: 
 Presentatie van de TRINITY open call voor KMO's - voorwaarden en financiering 

 Hier worden de toekomstige open calls en details over hun voorwaarden gepresenteerd.

 11h25

 Q & A

 Feedback op de open calls.

 11h35

 20 min interactieve sessie:

 "Geef feedback aan, het voor u, meest relevante gepresenteerde call onderwerp" (1 out of 5)

 11h55 

 20 min interactieve sessie:

 "Geef feedback aan, het voor u, 2de meest relevante gepresenteerde call onderwerp" (1 out of 5)

 De interactieve sessies dienen voor het verzamelen van feedback over de call onderwerpen. Het eerste deel van de interactie focust op 'waarom is dit topic interessant voor u en welke bedrijfsnoden kan het beantwoorden?'. Het tweede deel focust op de 'ontwikkelingen die nodig zijn om het onderwerp te lanceren en eventuele technologische barrières die hierbij overwonnen moeten worden'. Na de feedback op uw meest relevante onderwerp vragen we je om hetzelfde te doen voor het, voor u, 2de meest relevante onderwerp.

 12h15  Samenvatting van de interactieve sessies (5), overzicht van noden en interesses en zoektocht naar partners.

Registratie

Tickets voor het event kan u hier kopen.

Praktische informatie

Datum: 
19/06/2019 - 10:30
Plaats: 
Herten Aas - Lamot - Van Beethovenstraat 810, 2800 Mechelen