Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Events > Paradigms 4.0

Paradigms 4.0

Industrie 4.0 in Vlaanderen: Wat weten we al en wat moeten we nog te weten komen?

11 juni 2019, 14u, Provinciehuis Vlaams-Brabant, Leuven

Is uw bedrijf actief in de maakindustrie en vraagt u zich af of de nieuwste technologieën geen aanpassingen in uw arbeidsorganisatie vereisen? Denkt u dat de nood aan kennis en vaardigheden van werknemers aan het verschuiven is? Misschien heeft u al ervaring met het betrekken van werknemers in innovaties? Kan u nog wijs uit de tegenstrijdige signalen met betrekking tot de impact van nieuwe technologieën op de arbeidsmarkt? Verwacht u dat het werken met cobots de aanpak van veiligheid en welzijn op het werk zal veranderen? Hoe rijmt u de soms hooggespannen technologische verwachtingen met een realistische bedrijfsstrategie? Verwacht u van de overheid een aangepast beleid om regionale ecosystemen te helpen ontwikkelen?

De professoren en onderzoekers van het Paradigms 4.0 onderzoeksteam willen graag vernemen met welke uitdagingen u kampt, welke kansen u ziet, en welke thema’s u graag onderzocht zou zien. In interactieve sessies gaan zij met u in gesprek over de huidige wetenschappelijke kennis ter zake, en komt u te weten wat het Paradigms 4.0 onderzoek concreet inhoudt. Via strategisch basisonderzoek willen we een bijdrage leveren aan een positief toekomstverhaal voor Belgische bedrijven in de maakindustrie. Uw input en expertise zijn daarom van onschatbare waarde. Wees erbij en geef mee vorm aan de toekomst!

Programma

 13u30  Onthaal
 14u00  Verwelkoming
 Keynote door Geert Van Hootegem
 Toelichting project 'Paradigms 4.0 door Steven Dhondt
 15u00  World Café
 16u30  Conclusie en slot
 17u00  Receptie en netwerkmoment

 

Registeren

Wilt u erbij zijn? Klik HIER om uw in te schrijven!

Paradigms 4.0 is een vierjarig, multidisciplinair project over de digitale transformatie van de maakindustrie in Vlaanderen. KU Leuven (HIVA, Centrum voor Sociologisch Onderzoek, en Departement Werktuigkunde), Antwerp Management School, en TNO uit Nederland, onderzoeken samen hoe nieuwe technologieën, die de motor zijn van doorgedreven digitalisering van de maakindustrie, kunnen bijdragen tot performante bedrijven en de realisatie van maatschappelijke doelstellingen.

Datum: 
11/06/2019 - 14:00
Plaats: 
Provinciehuis Vlaams-Brabant, Leuven