Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Events > Open bedrijvendag 2019

Open bedrijvendag 2019

Flanders Make opent de deuren van zijn Leuvense vestiging op Open Bedrijvendag 2019. Op zondag 6 oktober krijg je vanaf 10u00 een exclusieve blik achter de schermen van onze organisatie.

Technologie om bedrijven te helpen

Flanders Make helpt bedrijven om sneller, beter en goedkoper te produceren. Dat doen we door nieuwe technologieën te ontwikkelen of nieuwe toepassingen te bedenken. Zou jij ooit bedacht hebben dat een drone niet alleen leuke luchtfoto’s kan maken, maar ook de voorraad kan bijhouden in een magazijn? Zo zie je maar! Met onze hulp staan bedrijven sterker om de concurrentie van lageloonlanden aan te kunnen en houden we jobs bij ons.

Onze 500 onderzoekers vind je in heel Vlaanderen: we hebben vestigingen in Lommel, Leuven en Kortrijk, en aan de vijf Vlaamse universiteiten.

Werken in fabrieken van morgen

Wist je dat de meeste robots dienen om het gras te maaien? Of dat een Koreaanse sprintrobot 46km per uur kan lopen? Dat is sneller dan Olympisch winnaar Usain Bolt. Wij onderzoeken hoe mensen en robots goed kunnen samenwerken. Zo kunnen robots mensen helpen door het zware of saaie werk te doen. Mensen krijgen training met een Virtual Reality bril of geprojecteerde instructies in Augmented Reality. Op die manier blijft werken voor ons leuk, ook als we ouder worden.

In de fabriek worden de machines steeds slimmer. Dankzij sensoren weten ze op voorhand wanneer er een onderdeel stuk zal gaan. Die sensoren zorgen er ook voor dat ze minder energie verbruiken. En dat is dan weer goed voor onze planeet!

Tijdens Open Bedrijvendag geven we in enkele demonstraties het antwoord op vragen als:

  • Samenwerken met een robot, is dat niet gevaarlijk?
  • Zullen robots mijn job overnemen?
  • Wat kan je met een 3D printer maken?
  • Wat doen Vlaamse bedrijven om duurzamer en milieubewuster te worden?

Exclusieve blik achter de schermen

Tijdens Open Bedrijvendag opent Flanders Make in Leuven zijn deuren voor het grote publiek. Werp er een exclusieve blik achter de schermen van het onderzoek dat de toekomst van onze bedrijven mee vorm geeft. Je ontdekt meteen onze gloednieuwe labo’s in Leuven, in het Wetenschapspark langs de Koning Boudewijnlaan. Kom die dag ook een kijkje nemen bij onze collega’s van Sirris, die zich in hetzelfde gebouw bevinden.

Bezoek bovendien zeker onze jobstand, want wij zijn altijd op zoek naar ingenieurs en onderzoekers om ons team te versterken!

Waar en wanneer?

Datum: 
06/10/2019 - 10:00
Plaats: 
Gaston Geenslaan 8, 3001 Leuven (Heverlee)