Flanders Make event

Tech@Lunch - Optical detection in industrial applications: from imaging to spectroscopy

Online
Tech@Lunch - Optical detection in industrial applications: from imaging to spectroscopy

Optical detection in industrial applications: from imaging to spectroscopy

Het onderwerp van de vijfde Tech@Lunch sessie van 2023 is "Optical detection in industrial applications: from imaging to spectroscopy". Optische spectroscopie bestudeert de interactie tussen licht en materie en levert waardevolle informatie op over de structuur en samenstelling van geteste monsters. Om de gegevensverwerking te verbeteren en de meeste informatie uit de spectroscopische gegevens te halen, biedt machine learning een krachtig hulpmiddel voor respectievelijk de productidentificatie en de bepaling van de samenstelling van de materie.

Tijdens deze sessie laten we aan de hand van voorbeelden zien hoe lichttechnologie en optische spectroscopie kan worden gebruikt als een optisch detectiemiddel, met de nadruk op UV-VIS-NIR reflectiespectroscopie en fluorescentiespectroscopie. Voorbeelden zijn de evaluatie van het kleurcontrast van drukknoppen, de inspectie van de verzegeling van voedselverpakkingen, de bewaking van grasvelden en de in-line detectie van vreemde voorwerpen in levensmiddelen. De volledige toeleveringsketen wordt besproken, van breedbandige spectroscopische karakterisering, tot de verwerking van spectrale gegevens en industriële integratie, met aandacht voor de optimalisatie van zowel de detectieapparatuur als het verwerkingsalgoritme om ongekende prestaties te bereiken.

Deze integratie en optimalisatie van optische spectroscopische sensoren kan worden versneld door het project 'PhotonHub Europe', een full-service pan-Europese digitale innovatiehub voor fotonica, die innovatie en concurrentievermogen in Europa stimuleert.

Hier inschrijven

Online