Flanders Make event

Seminarie - Connected Manufacturing

Leuven
Seminarie - Connected Manufacturing

Evenement adres

Gaston Geenslaan 8
3001 Leuven
België

Extra opmerkingen

Gratis event

Seminarie - Connected Manufacturing

Vlaamse maakbedrijven zien hun productie steeds complexer worden door de overstap van massaproductie naar kleine series op maat met een hoge toegevoegde waarde en korte doorlooptijd. Hierdoor staat de productiviteit onder druk. Gelukkig zijn er steeds betere oplossingen om machines te connecteren, er data uit te halen en deze data vervolgens te gebruiken om zo de productie te verbeteren. Bijkomend kunnen bedrijven hun productiviteit en transparantie nog verhogen door hun verschillende softwareapplicaties (ERP/MES/…) onderling te integreren en zo de gecapteerde data naadloos op het gewenste verwerkingsniveau te brengen. 

Programma

Door dit seminarie te volgen krijg je inzichten in Connected Manufacturing. Je leert over de uitdagingen en krijgt aan de hand van 4 bedrijfscases uit de industrie ook eerstehand ervaringen mee. Daarnaast ontdek je er demonstratoren van Sirris en Flanders Make die connectiviteitsconcepten in de praktijk demonstreren.

Time Topic
12:00 Welkom met lunch
13:00 Presentaties
  • Introductie tot Connected Manufacturing
  • Uitdagingen om uw productie te connecteren
  • Voorbeeldcases vanuit de industrie, gepresenteerd door:
  • Bezoek aan de demonstratoren van Sirris en Flanders Make
16:00 Netwerk receptie
17:00 Einde

Connected Manufacturing

Het seminarie wordt georganiseerd door Sirris en Flanders Make in het kader van het COOCK-project Connected Manufacturing (HBC.2020.2544). Dit project heeft tot doel de technologische mogelijkheden om machines en bedrijfsapplicaties te connecteren tastbaar te maken voor bedrijven en hen inzicht te verschaffen in hoe deze te benutten om de transparantie en productiviteit te verhogen.

Registreren

Het event is gratis. Je dient je enkel te registeren via de website van Sirris.

Leuven