Flanders Make event

Droneport Connect - Drones in de landbouw

Droneport
Droneport Connect - Drones in de landbouw
€ 20.00/p.p

Evenement adres

Lichtenberglaan 1090
3800 Sint-Truiden
België

Ontdek de meerwaarde van industriële dronetoepassingen in de land- en tuinbouw

Op donderdag 10 februari 2022 organiseren Boerenbond, ILVO, VITO, PC Fruit en Agoria in samenwerking met Dronecluster EUKA/ Flanders Make en DronePort een nieuwe DronePort Connect sessie. Het programma van deze inspiratierijke avond bestaat uit een reeks keynotes, gecombineerd met enkele use cases en business pitches van bedrijven die hun producten en diensten rond dronetoepassingen voorstellen.

We gaan er alles aan doen om dit netwerkevent in beperkte groep (fysiek maar veilig) te laten doorgaan in DronePort. Maar als de coronasituatie het niet toelaat, zal het event online gehost worden.

Programma

Tijd Topic
16u00 Welkomstwoord en introductie
Door DronePort, Agoria en Dronecluster EUKA/Flanders Make
16u25 Het potentieel van drones in de land- en tuinbouw
Door Leander Hex – Boerenbond
16u30 Waar staan we vandaag en wat zijn de uitdagingen?
Door ILVO en VITO
16u50 Toelichting COOCK-project OpsDrone 
Door VITO en Dronecluster EUKA/ Flanders Make
17u00 Case 1: Ziekte- en onkruiddetectie in de landbouw
Door ILVO en VITO
17u10 Case 2: Slimme irrigatie in de perenteelt met drones en sensoren
Door PC Fruit
17u20 Case 3: Opbrengstvoorspelling in de aardbeien- en perenteelt
Door PC Fruit, Flanders Make en VITO
17u30
 

Case 4: Wijn anno 2022, een subtiele mix van oude ambacht en nieuwe tech
Door AirPrecision

Hoe een kleine, familiale wijngaard gebruik heeft gemaakt van drone data, statistieken en rapportering om business beslissingen te nemen en toekomstige acties voor te bereiden.

17u40

Business pitches van dronebedrijven
Enkele bedrijven die diensten of producten met drones aanbieden die interessant zijn voor landbouwsector zullen een korte business pitch geven telkens maximaal 2 minuten.

18u00

Netwerkdrink en dronedemo’s
We sluiten af met een netwerkmoment met een hapje en een drankje (inbegrepen). Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen er enkele demonstratie doorgaan in het luchtruim van DronePort, boven het grasveld tussen de Cuisine en de nieuwe vliegtuigloods.

19u00 Einde

Inschrijven

De deelnameprijs voor dit evenement bedraagt 20 euro (incl. BTW, ticketkosten en catering). Bestel en betaal hieronder snel en eenvoudig je tickets. Dronecluster EUKA-leden en DronePort-bewoners betalen slechts 15 euro en kunnen daarvoor een kortingscode opvragen. Na registratie ontvang je automatisch een BTW-factuur.

We gaan er alles aan doen om dit netwerkevent in beperkte groep (fysiek maar veilig) te laten doorgaan in DronePort. Maar als de coronasituatie in februari het niet toelaat, zal het event online gehost worden. In dat geval garanderen we een 100% terugbetaling, omdat de deelnameprijs hoofdzakelijk dient om de cateringkosten te dekken.

€ 20.00/p.p

Droneport