Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Diensten > Samenwerkingsvormen

Samenwerkingsvormen

Een belangrijke voorwaarde voor innovatie is toekomstperspectief. Daar ontbreekt het gelukkig niet aan bij de Vlaamse maakbedrijven. Ze zijn klaar om te investeren in digitale technologieën. Er leiden velen paden naar succes: springen we samen op de kar of hang jij als bedrijf je wagentje aan een rijdende trein?  

Onderzoek op maat

Klik hier voor meer informatie over contractonderzoek

 

Open innovatie

Sommige vraagstukken gaan over de bedrijfsmuren heen. Wij brengen bedrijven samen in een ecosysteem om aan een oplossing te werken voor een gedeelde technologische uitdaging. Het gaat om precompetitief onderzoek dat resulteert in een nieuwe technologie of toepassing. Na afloop kan je als bedrijf met de resultaten aan de slag en vertaal je deze naar een concrete product- of productie-innovatie.

Wij definiëren en nemen deel aan verschillende types van projecten. De belangrijkste zijn:

 

  • Strategisch Basisonderzoek (SBO) is uitdagend en vernieuwend onderzoek met een duidelijke visie op productontwikkeling of vernieuwing van het productieproces. Bedrijven kunnen via de gebruikersgroep het project gedurende vier jaar mee opvolgen en cases aanleveren om de resultaten te valideren. Zo sta je mee aan de wieg van de technologie van morgen.
  • Industrieël Onderzoek (ICON of Interdisciplinair Coöperatief Onderzoek), waarbij we kennis dichter bij de markt brengen en vertalen naar concrete producten of productie bij bedrijven. Het gaat om tweejarige projecten die werken op middellangetermijn-toepassingen. Je werkt als bedrijf actief mee om de resultaten toe te passen in je eigen domein.

Wij lanceren twee keer per jaar oproepen of zogenaamde ‘Open Calls’ waarbij nieuwe projecten voorgesteld worden, en als bedrijf kan je altijd een case voorstellen voor een SBO-project.

Klik hier voor een overzicht van al onze projecten.

 

Internationale projecten

Wij dragen innovatie ook over de landsgrenzen heen. Zo is Flanders Make partner in verschillende Europese onderzoeksprojecten. Op die manier bouwen we mee aan een sterk, welvarend en competitief innovatielandschap in Europa, waarin bedrijven kunnen groeien.

 

Strategische samenwerkingen

Waar wil je als bedrijf staan? Niet alleen morgen, maar ook op de lange termijn? Wij denken mee na over de weg die jouw bedrijf kan inslaan, de technologieën om mee te nemen en ondersteunen bij de praktische uitwerking van het plan. Een strategische samenwerking is een overeenkomst van minstens 6 maanden waarbij wij aan jouw zijde staan.