Innovatieve fietscomputer: de uitdagingen van Absolute Cyling

Het is onze missie om bedrijven te helpen bij het ontwikkelen van innovatieve en baanbrekende producten. Onze samenwerking met startup Absolute Cycling om een slimmere, betrouwbaardere en betaalbare fietscomputer te ontwikkelen is daar een goed voorbeeld van:

Harm Giesen, oprichter van Absolute Cycling, contacteerde ons met een specifieke uitdaging: nauwkeurige en betrouwbare gegevens genereren voor navigatie, snelheid, hellingsgraad en hoogte tijdens het fietsen. Bijkomende vereisten waren:

  • Betrouwbaarheid ook in omstandigheden waar het GPS-signaal wegvalt (bijv. bossen en tunnels)
  • Enkel gebruik maken van consumentenelektronica zonder toevoeging van logge sensoren.

Algoritmes voor een innovatieve fietscomputer

Fietscomputers zijn meestal afhankelijk van nauwkeurig geplaatste en gekalibreerde sensoren, waardoor het installatieproces complex en niet erg gebruiksvriendelijk is. Absolute Cycling richtte zich op het verbeteren van de nauwkeurigheid van deze apparaten, te beginnen met het integreren van sensoren uitgerust met een inertiemeeteenheid (IMU) voor verbeterde GPS-positionering. 

Het Nederlandse bedrijf onderkende de behoefte aan specifieke expertise om deze geavanceerde technische uitdagingen aan te pakken en wendde zich tot ons. Samen ontwikkelden we een geavanceerd GPS-positioneringssysteem met behulp van een Sensor Fusion-algoritme dat gebruik maakt van de gegevens van de IMU-sensoren. De resulterende "Absolute Positioning Technology" is in staat om de locatie van een fietser te allen tijde te volgen, zelfs wanneer het GPS-signaal wegvalt. En door "Absolute Altitude Technology" is The One de best presterende fietscomputer in de markt; met de meest accurate hoogtemeting en hellingshoek. Dat is data waar wielrenners ontzettend veel waarde aan hechten.

Van droom naar werkelijkheid

Onze gezamenlijke inspanningen hebben geleid tot de creatie van een nieuw fietsspecifiek algoritme dat werd gevalideerd en verfijnd. Zo laat deze business case zien hoe onderzoek je van droom naar werkelijkheid kan brengen. We ondersteunden Harm Giesen graag bij het verwezenlijken van zijn droom om 's werelds slimste fietscomputer te maken met:

  • betrouwbare data
  • een minimalistisch en aerodynamisch ontwerp
  • een gebruikersvriendelijke ervaring

www.absolutecycling.com

Meer informatie?

Ben je zelf op zoek naar technologische expertise? Hulp nodig bij het testen en valideren van nieuwe technologie? Aarzel niet om ons te contacteren.