We bieden unieke expertise en tools voor het "first-time-right" ontwerpen van vrije-vorm-optieken. We combineren daarbij het ontwerp, de modellering, de prototyping, de productie en het testen van deze optieken om optimale optische componenten en systemen van willekeurige complexiteit te leveren. Met behulp van onze ultramoderne bewerkings- en meetapparatuur kunnen we prototypes en replica's in kunststof, glas en een selectie van speciale optische materialen produceren.

Flanders Make - Ontwerp en fabricage van vrije-vorm-optieken

Wat zijn vrije-vorm-optieken?

De eenvoudigste definitie van een vrije-vorm-optiek is een optische component met een optisch oppervlak zonder symmetrische translaties of rotaties. Vrije-vorm-optieken bieden unieke voordelen voor zowel beeldvormende als niet-beeldvormende optische toepassingen, omdat ze de beste optische prestaties combineren met een kleine vormfactor en een laag gewicht.

Onze unieke software & hardware

In dit proces maken we gebruik van verschillende unieke software- en hardwaretools:

  • Ontwerp: state-of-the-art commerciële tools (Zemax, ASAP, Code V, Lumerical MODE/FDTD Solutions, OptSim, VirtualLab), gecombineerd met eigen algoritmen die in staat zijn om "first-time-right" vrije-vorm-optieken te ontwerpen.
  • Productie: optische componenten met vrije vorm in polymeren of glas met behulp van uiterst precieze diamant-, slijp-, polijst-, warmdruk- en spuitgiettools en glasdruk-vormgereedschap.
  • Metrologie: state-of-the-art CMM en interferometrie in cleanrooms van ISO-klasse 7.

Downloads

Overzicht - Ontwerp en fabricage van vrije-vorm-optieken (EN)

Contacteer ons

Ben je op zoek naar een leverancier of partner voor het ontwerp en/of fabricage van vrije-vorm-optieken? Contacteer ons dan snel!