Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Projects > Fabrieken

Fabrieken

Wij willen onderzoeksinfrastrucuren aanmoedigen om early adopters te zijn, R&D-partnerships aan te gaan en industrieel gebruik te vergemakkelijken.
Dit project onderzoekt nieuwe en flexibele technologieën om productie-informatie tot bij de operator te krijgen.
Het FINROP-project wil de barrières voor de toepassing van robottechnologie verlagen.
Het harden van complexe onderdelen voor prototypes en kleine series duurt lang en houdt precisie-risico's in. De oplossing: een hybride productieplatform.
We ontwikkelen algoritmen voor systemen met complexe, niet lineaire en in tijd variabele processen die gelijkaardige, complexe taken in wisselende omgevingen uitvoeren.
Dit project wil kennis opbouwen en een proof-of-concept aanreiken voor integratie van AP in lijnen voor serieproductie van onderdelen op maat.
Machines
Fabrieken
Voertuigen
Bouw van een co-creatie en open innovatieplatform voor Vlaamse bedrijven die versneld willen vernieuwen
Rekening houdend met een voortdurend groeiende wereldwijde concurrentie staan Vlaamse productiebedrijven in de voertuigindustrie voor de uitdaging om...
Met de voortschrijdende automatisering in de industrie zien we ook een trend naar een groeiende autonomie van bewegingscontrolesystemen. Om de autonomie van deze systemen verder te versterken, moeten ze hun traject kunnen optimaliseren en adequaat kunnen inspelen op wijzigende situaties.