Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Projecten

Projecten

Efficient model based design parameter exploration and optimization in mechatronics (emodo)
Machines
Voertuigen

Creation of an efficient framework for multi-disciplinary, system-level design parameter space exploration and optimisation.

Integration and manufacturability aspects of lightweight structures exploiting inherent dynamic properties (IMALIGHT)
Machines

Vibro-acoustic metamaterials offer interesting NVH solutions. This project levers existing technology towards industrial applications.

Model based force measurements
Machines
Voertuigen

It is difficult or even impossible to measure dynamic data such as force, torque or strain. We want to make these data measurable.

EMTechno project
Machines
Voertuigen

EMtechno aims at improving the total cost of ownership  of energy-efficient drivetrains by the integration of various emerging technologies.

We willen robuuste algoritmen ontwikkelen die autonome voertuigen in staat stellen om op adaptieve wijze onvoorziene obstakels te vermijden.
Het consortium plant een reeks van researchdatabanken met het oog op een ruime toegang tot de gedeelde elektronische onderzoeksapparatuur en technische uitrusting.
Veiligheidsgerelateerde producten worden complexer, moeten met veeleisende omstandigheden rekening houden, aanpasbaar zijn en beantwoorden aan de veiligheidsstandaarden.
Fotonische sensoren die met vrije-vorm-optieken uitgerust zijn, maken compactheid, robuustheid, prestatievermogen en nauwkeurigheid mogelijk.
De operator heeft een digitaal platform nodig.
Het laat toe om het onderzoek van Flanders Make op het vlak van energie-efficiënte aandrijfsystemen, voertuigdynamica en sterk geautomatiseerd rijden verder te zetten.
Numerieke methoden en tools worden ontwikkeld om het ontwerpen van structurele AM-onderdelen te ondersteunen en te verbeteren.
De doelstelling is de ontwikkeling van een instrumentarium die het mogelijk maakt om een digitale tweeling voor onderling verbonden machines te bouwen.
Fabrieken
We willen de productie-efficiëntie voor KMO’s optimaliseren door het analyseren van grote hoeveelheden gegevens die via IoT-technologieën worden aangereikt.
Met dit project willen we softwareproductlijnmethodes, -technieken en -tools voor de ontwikkeling van mechatronische softwarecontrollervarianten aanreiken.
De industrie ziet zich geconfronteerd met de vraag naar een nieuwe generatie slimme, onderling verbonden en krachtige cyber-fysische systemen.
Doelstelling is het ontwikkelen van een optimalisatiekader waarmee al in de 3D-ontwerpfase de optimale geometrie en de best mogelijke materiaalkeuze bepaald worden.
Snelle en stabiele uitharding van lijmen met onthechtingsoptie.
Bedrijven moeten hun ontwerp- en testmethoden optimaliseren met oog op multisensorsystemen voor monitoring.