Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Projecten

Projecten

Efficient model based design parameter exploration and optimization in mechatronics (emodo)
Machines
Voertuigen

Creation of an efficient framework for multi-disciplinary, system-level design parameter space exploration and optimisation.

Integration and manufacturability aspects of lightweight structures exploiting inherent dynamic properties (IMALIGHT)
Machines

Vibro-acoustic metamaterials offer interesting NVH solutions. This project levers existing technology towards industrial applications.

Model based force measurements
Machines
Voertuigen

It is difficult or even impossible to measure dynamic data such as force, torque or strain. We want to make these data measurable.

EM Techno project
Machines
Voertuigen

EMtechno aims at improving the total cost of ownership  of energy-efficient drivetrains by the integration of various emerging technologies.

De doelstelling is het ontwikkelen van proceskwaliteitstools voor lasersmelten op basis van online monitoringsystemen.
Het idee is dat "rijden even veilig wordt als vliegen".
Traditionele ontwerpmethoden gebaseerd op historische gegevens en tests volstaan niet meer om complexe voertuigen en machines operationeel te houden.
Er bestaat nog geen cyberfysisch systeem dat geschikt is voor de samenwerking tussen mens en robot.
Onze uitdaging is het ontwikkelen van een lokalisatietechnolgie die nauwkeurig, robuust en kostenefficiënt is, en snelle updates geeft.
Doel is toegang tot onderzoeks- en innovatie-infrastructuur verbeteren en de samenwerking tussen KMO's en onderzoeksinstellingen versterken.
Een van de grootste obstakels bij het gebruik van deze lichtgewicht multi-materiaaloplossingen is de juiste selectie en ontwerp van de optimale verbindingstechnologie.
De afwerking van luchtvaartcomponenten van composiet is moeilijk en duur. Dit project mikt erop processtabiliteit te bekomen.
Koeltechnieken met een hoog koelvermogen en een lage warmteweerstand verbeteren de vermogensdichtheid van een elektromechanische aandrijflijn.
Voor elke nieuwe toepassing moet een nieuw proces opgestart worden om een oplossing te kunnen realiseren die aan alle eisen van de eindgebruikers voldoet.
Om een substantiële gewichtsreductie te realiseren, is de ontwikkeling van nieuwe innovatieve concepten onontbeerlijk.
Met deze testinrichting kan u uw technologie en componenten in reële terreinvoertuig- en omgevingsomstandigheden testen.
Wij willen onderzoeksinfrastrucuren aanmoedigen om early adopters te zijn, R&D-partnerships aan te gaan en industrieel gebruik te vergemakkelijken.
Dit project wil het ontwerp van de fysieke aandrijflijn en de controller voor een volledige productreeks in één ontwerpprogramma combineren.