Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Projecten

Projecten

Efficient model based design parameter exploration and optimization in mechatronics (emodo)
Machines
Voertuigen

This project transforms design tools and workflows into an efficient framework for multi-disciplinary, system-level design parameter space...

Integration and manufacturability aspects of lightweight structures exploiting inherent dynamic properties (IMALIGHT)
Machines

Vibro-acoustic metamaterials offer interesting NVH solutions. This project levers existing technology towards industrial applications.

Model based force measurements
Machines
Voertuigen

It is difficult or even impossible to measure dynamic data such as force, torque or strain. We want to make these data measurable.

EM Techno project
Machines
Voertuigen

EMtechno aims at improving the total cost of ownership  of energy-efficient drivetrains by the integration of various emerging technologies.

Uitdaging Dit project richt zich op bedrijven die geconfronteerd worden met de behoefte om het gewicht van hun producten te verminderen zonder dat...
Met deze testinrichting kan u uw technologie en componenten in reële terreinvoertuig- en omgevingsomstandigheden testen.
Wij willen onderzoeksinfrastrucuren aanmoedigen om early adopters te zijn, R&D-partnerships aan te gaan en industrieel gebruik te vergemakkelijken.
Dit project wil het ontwerp van de fysieke aandrijflijn en de controller voor een volledige productreeks in één ontwerpprogramma combineren.
Machines
Voertuigen
Dit project helpt bedrijven verbindingstechnieken verkennen met het oog op de ontwikkeling van producten met het juiste materiaal op de juiste plaats.
Dit project onderzoekt nieuwe en flexibele technologieën om productie-informatie tot bij de operator te krijgen.
Het FINROP-project wil de barrières voor de toepassing van robottechnologie verlagen.
Het harden van complexe onderdelen voor prototypes en kleine series duurt lang en houdt precisie-risico's in. De oplossing: een hybride productieplatform.
De ambitie is om een ‘hybride' proces te creëren dat nieuwe AM-toepassingen genereert en de nood aan bijkomende nabewerkingsprocessen vermindert.
We ontwikkelen algoritmen voor systemen met complexe, niet lineaire en in tijd variabele processen die gelijkaardige, complexe taken in wisselende omgevingen uitvoeren.
Controlealgoritmen testen, is duur en tijdrovend. Met dit project willen we de kosten drukken, de marktintroductietijd verkorten en de kwaliteit verbeteren.
Het doel is een virtueel ontwerpplatform voor producten in gevormd plaatmateriaal te ontwikkelen en valideren. Dit drukt zowel het gewicht als de testkosten.
Dit project wil kennis opbouwen en een proof-of-concept aanreiken voor integratie van AP in lijnen voor serieproductie van onderdelen op maat.
Dit project wil een technologie ontwikkelen voor het ontwerpen van een TCO-optimaal aandrijfsysteem voor toepassingen met oscillerende bewegingen.