Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Over ons > Evenementen > Infosessie lijmen en verlijmingstechnieken

Infosessie lijmen en verlijmingstechnieken

Kom op 13/09 naar het 3M Innovation Center in Delft en verneem alles over lijmen en lijmverbindingen voor structurele toepassingen.

Mits op de juiste manier ontworpen en toegepast, kunnen lijmverbindingen (in het vakjargon bekend als ‘gehechte’ verbindingen) worden gebruikt voor structurele toepassingen. Lijmtechnologie wordt steeds vaker gebruikt in de luchtvaartindustrie, maar evenzeer is er inmiddels een norm ontwikkeld, met name de DIN6701, voor structurele lijmverbindingen in treinen. Ook in andere sectoren zijn er initiatiefnemers die met nieuwe toepassingen komen, als alternatief voor het lassen of het mechanisch verbinden.

Op woensdag 13/09 zal in het Innovation Center van 3M in Delft een infosessie over lijmen en verlijmingstechnieken plaatsvinden. Deze sessie wordt georganiseerd in samenwerking met de Cluster Innovatief Bedrijfsnetwerk Composieten en het Multi-Material Joining project waaraan Flanders Make meewerkt. Daarnaast wordt er een uitgebreid bezoek gebracht aan het Innovation Center en kunt u deelnemen aan een brainstormsessie over de cases die worden aangebracht door de bedrijven die wensen te innoveren rond verlijming. 

Voorlopig programma

09.45: Ontvangst

10.00: Het 3M Assembly Solutions Program, een nieuwe selectiemethode waarbij gekeken wordt naar een alternatief voor het traditionele lassen of mechanisch verbinden 

11.00: Bezoek aan het 3M Innovation Center 

12.30: Broodjeslunch 

13.15: Brainstormsessie rond de aangebrachte cases 

14.50: Wrap up/Slot 

15.00: Einde

Inschrijven kan via deze link

Datum: 
13/09/2017 -
09:45 tot 15:00
Plaats: 
3M Innovation Center, Delft
In association with: