Overslaan en naar de inhoud gaan
Home > Nieuws

Nieuws

Het MAKE LAB is een mobiel onderzoekslaboratorium waar bedrijven kunnen proeven van nieuwe technologieën en van de samenwerking mens-robot.
Neem als bedrijf deel aan de gebruikerscommissie van ons Strategisch Basisonderzoek en geef mee richting aan een project.
Woon tussen 18 oktober en 8 november een STEM-workshop bij.
Vandaag investeren de meeste ondernemingen in product-R&D omdat ze willen inspelen op een specifieke vraag van de klant. Er zijn echter maar weinig ondernemingen die investeren in productie-R&D.
Een zaal vol ingenieurs discussieerde over lichtgewicht oplossingen voor de automobielmarkt tijdens de workshop over de CES materiaal selectietool van Granta Design.
Toen het tijd was om de Ford Galaxy te vervangen, besloten we om deze weg te geven aan het TIO in Overpelt.
In het project werd gezocht naar manieren om de initialisatie en operatie van de spiegel robuuster en autonomer te maken.
Vanaf 12/10 worden op Campus Proximus in Leuven 5 donderdagavondsessies georganiseerd over nieuwe technologieën.
NMP-REG heeft als doel een effectiever beleid rond de overdracht en opname van onderzoek in de maakindustrie te bewerkstelligen.
Sta jij aan het hoofd van een tech start-up? Dan is dit jouw kans om met de hulp van mentors en experts wereldwijd te gaan!
We ontwikkelden een goedkoop en nauwkeurig positie-indicatiesysteem dat een schatting van de voertuigpositie kan geven binnen 5 meter, wanneer het GPS-signaal wegvalt.
Een nieuwe opleiding aan KU Leuven en UGent voor iedere professional betrokken bij onderzoek, ontwikkeling, ontwerp of marketing van nieuwe producten.
Complexiteit, connectiviteit, autonomie en interoperabiliteit zijn de belangrijkste aandachtspunten die de waardeketen van de automotive industrie beïnvloeden.
Opvallend veel aandacht ging uit naar technieken voor het verbinden van ongelijksoortige materialen.
Tijdens het pilootevenement kunnen organisaties hun R&D ideeën pitchen bij Zweedse en Belgische partners.